Geïndividualiseerd traject of GIT

Wat is een GIT?

Een geïndividualiseerd traject (GIT) is een studietraject waarbij afgeweken wordt van het modeltraject (MOT). Een modeltraject is het standaard programma en geeft aan wat de meest logische volgorde is om de opleiding te doorlopen. In de studiegids staan de programma’s online zoals georganiseerd volgens het modeltraject (vb. 1e bachelor, schakeljaar, etc)

Je wenst/moet een GIT volgen omwille van diverse redenen:

  • omdat je in het voorbije academiejaar niet geslaagd was voor bepaalde vakken en je wenst toch al één of meerdere vakken van een hoger modeltrajectjaar op te nemen;
  • omdat je in het voorbije academiejaar reeds een GIT volgde en in dit systeem verder gaat;
  • omdat je vrijstellingen werden toegekend waardoor er ruimte ontstaat om enkele vakken uit het volgende modeltraject op te nemen
  • omdat je ervoor opteert een kleinere studieomvang op te nemen dan deze zoals voorzien binnen het modeltraject (bv. omwille van topsport, functiebeperking, werk, …)
  • omdat je vakken uit een voorbereidingsprogramma wil combineren met vakken uit een master.

Tip: lees meer over de voor- en nadelen van een GIT.

Begeleiding bij het samenstellen van je curriculum

Alle informatie m.b.t het samenstellen van een GIT (strikte volgtijdelijkheid, geadviseerde volgtijdelijkheid, aanvraagprocedure, tips bij het samenstellen van je traject) kan je terugvinden op deze website. Neem de website dus grondig door!

Naast de info op de website organiseren de trajectbegeleiders op donderdag 12 september 2019 om 13u00 in auditorium D een algemene GIT-infosessie. De powerpoint presentatie van de GIT infosessie kan je hier vinden.

Heb je nood aan persoonlijke begeleiding, kom dan zeker naar één van de begeleide workshops. Tijdens dit moment kan je je specifieke vragen bespreken met de facultaire trajectbegeleiders en/of curriculummanager van je opleiding.  Check vooraf wanneer de begeleide workshops van jouw opleiding doorgaan.

GIT-regels, richtlijnen en procedure

Afhankelijk van je reeds afgelegde traject, gelden specifieke GIT-regels, richtlijnen en procedures.

Je was vorig academiejaar REEDS STUDENT aan de UGent en je wil dit academiejaar DEZELFDE OPLEIDING verderzetten via een GIT

Je was vorig academiejaar REEDS STUDENT aan de UGent en je start in academiejaar 2019-2020 in een nieuwe opleiding aan de faculteit geneeskunde en gezondheidswetenschappen. Je hebt in academiejaar 2019-2012 vrijstellingen ontvangen/aangevraagd op basis van credits behaald in een ANDERE OPLEIDING binnen de UGent waardoor je mogelijks in aanmerking komt voor een GIT.

Je bent NIEUWE STUDENT aan de UGent en je hebt voor academiejaar 2019-2020 vrijstellingen ontvangen op basis van credits behaald in een ANDERE OPLEIDING buiten de UGent waardoor je mogelijks in aanmerking komt voor een GIT

Gerelateerde inhoud