Podcast

Een digitale gemeenschap voor Classici in en buiten Gent.

Portrait 2Het GIKS podcast kanaal werd in 2020 opgericht om de grote groep wetenschappers van de Klassieke Oudheid in Gent samen te brengen, verspreid over de vakgroepen Geschiedenis, Archeologie, Literatuurwetenschappen, Taalwetenschap, Wijsbegeerte en Recht.

Om de twee weken praten we met onderzoekers over hun werk, hun drijfveren en hun opvattingen omtrent de positie van Klassieke Studies binnen de samenleving.

Op die manier hopen we bij te dragen aan een hechte gemeenschap van Klassieke wetenschappers in Gent en daarbuiten.

Series

  • Serie 1 (2020-2021): Classicists in transition
  • Series 2 (2022): Classicists on the move - travel stories from the Ghent Classics community

Classicists on the move

'Classicists on the move' is een GIKS podcast serie gepresenteerd door Dimitri Van Limbergen en Piril Us MacLennan, rond het belangrijke aspect van (inter)nationale mobiliteit binnen het veld van de Klassieke Studies in het bijzonder, en de academische wereld in het algemeen.

Gasten worden uitgenodigd om een kort interview (ca. 15 - 20 minuten) te geven over een bepaalde reisepisode/ervaring in hun professionele carrière (in het verleden, nu of in de toekomst), gevoed door interessante, grappige en/of inspirerende anekdotes, terwijl tegelijkertijd een verhaal verteld wordt dat ons iets bijleert over het vakgebied van de Klassieke Studies en/of het specifieke studiedomein van de gast.

Episode 1

Andy HilkensVoor de eerste aflevering van dit seizoen hebben we dr. Andy Hilkens te gast, een oud-historicus gespecialiseerd in Syrisch-Armeense studies, die recent van Gent naar Oxford verhuisd is. 

Luister naar deze aflevering via Podbean