Alumnidag 2021: Verdwenen Zwinhavens

Verdwenen ZwinhavensDe faculteit Letteren en Wijsbegeerte nodigt jou, je partner en je kinderen uit in het Zwin Natuur Park voor de alumnidag van 2021. Die staat in het teken van de immersieve expo 'Verdwenen Zwinhavens' en de fietsroute doorheen de Zwinvlakte langs Damme, Sluis en de verdwenen havens van Hoeke en Monnikerede.

In een uitzonderlijk jaar als 2021 bieden wij u een uitzonderlijk programma aan. U kan uw uitstap invullen zoals u zelf wil, maar in elk geval nodigen we u warm uit voor een bezoek aan de immersieve expo en voor de receptie op het einde van de dag.

Verdwenen Zwinhavens is een project van de vakgroep Archeologie. U kan een prachtige immersieve expo bezoeken in het Zwin Natuur Park. In het Zwin Natuur Park zelf en op verschillende locaties in de Zwinvlakte zijn er innovatieve VR-kijkers opgesteld. Op 4 september vatten er experten uit de vakgroep post aan de kijkers van Sluis (11.00 uur tot 14.00 uur) en Monnikerede (12.00 uur tot 15.00 uur). Je kan bij hen terecht voor deskundige uitleg en duiding.

Sportief aangelegd? Spring dan op je fiets en leg (een deel van de) fietstocht in de Zwinvlakte af. Je kan je auto op de parking van het Zwin Natuur Park kwijt, en je kan aan het begin of op het einde van de dag de immersieve expo bezoeken. Je kan uiteraard ook met de wagen de experten aan de kijkers gaan opzoeken.

Hou je het liever rustig? Bezoek dan enkel de immersieve expo in het Zwin Natuur Park, en ontdek de fascinerende wereld van de verdwenen Zwingeul aan de VR-kijker in het park. Je kinderen kunnen deelnemen aan een workshop en je kan zelf een lezing bijwonen over de geschiedenis van de Zwinhaven. Je kan eveneens het Zwin Natuur Park bezoeken, dat helemaal toegankelijk is voor rol- en kinderwagens.

Deelnemen?

Inschrijven voor de alumnidag kan tussen 15 juli en 19 augustus via het alumniportaal Infinitum.

De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij.

Meer informatie en programma: