Voor alumni

Evenementen

18 mei 2024

Vers uit de tuinOp zaterdag 18 mei nodigt de faculteit haar alumni uit voor een bezoek aan de tentoonstelling ‘Vers uit de tuin: Petrus Hondius’ dichterlijke wegwijzer door het 17e- eeuwse landschap’, een lezing over de tentoonstelling door de makers en een bustour door het Zeeuwse landschap.

Deze alumnidag vindt plaats in Axel (Nederland) vanaf 9.30 uur. We voorzien busvervoer vanuit Gent.

Meer informatie.

8 december 2023

Yvonne Serruys. Beeldhouwer van de nieuwe vrouw.Op vrijdag 8 december organiseerde de faculteit  een nocturne van de tentoonstelling 'Yvonne Serruys. Beeldhouwer van de nieuwe vrouw' in CC De Steiger in Menen.

Alumni bezochten de tentoonstelling onder leiding van een expert, gevolgd door een receptie met enkele kleine historische hapjes uit een handgeschreven kookboek van de familie Serruys.


Meer informatie en foto's.

26 maart 2023

Alumnidag 2023Op zondag 26 maart vindt de eerste UGent-brede Alumnidag plaats op alle campussen in Gent. Kom ons tussen 14u en 17u zeker bezoeken op Campus Boekentoren en breng gerust je vrienden, familie en kinderen mee.
Krijg nog eens les van Marc Boone of Bart Keunen, schrijf je kinderen in voor een workshop Chinees of laat ze kennismaken met wetenschappelijk onderzoek in onze archeologische zandbak! Herontdek de gebouwen van de faculteit: we leiden je met plezier rond in de faculteitsbibliotheek of het IPEM! 

Ontdek het volledige programma van de UGent Alumnidag op onze faculteit! 

7 april 2022

fotograaf Robin CormackOp 19 maart 2019 ontving Dame Mary Beard op voordracht van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte een eredoctoraat van de UGent. Door de coronacrisis werden de eredoctoraten digitaal uitgereikt. Op 7 april 2022 stellen we professor Beard graag eindelijk live aan u voor. Mary Beard is een van de grootste namen in de wereld van de klassieke oudheid. Ze is professor aan de universiteit van Cambridge, televisiepersoonlijkheid en auteur van talloze populariserende maar erudiete boeken over de oudheid. Tijdens een unieke avond in Bozar praat ze met Thomas Vanderveken over haar rijkgevuld leven, over de oudheid en vandaag, over macht en feminisme.
We bieden onze alumni een korting van 10% voor deze bijzondere avond. Via het alumniplatform infinitum.ugent.be vindt u een kortingscode die u kan invoeren bij het boeken van uw ticket via de website van Bozar .

4 september 2021

Verdwenen ZwinhavensOp de alumnidag van 2021 nodigden we onze alumni uit, mét partner en kinderen, in het Zwin Natuur Park. De dag stond in het teken van de immersieve expo 'Verdwenen Zwinhavens' en de fietsroute doorheen de Zwinvlakte langs Damme, Sluis en de verdwenen havens van Hoeke en Monnikerede. Verdwenen Zwinhavens is een project van de vakgroep Archeologie.

 Bekijk de aftermovie

 5 maart 2020

Van Eyck, een optische revolutie

De faculteit Letteren en Wijsbegeerte en het Museum voor Schone Kunsten Gent organiseerden op 5 maart 2020 een gratis exclusieve nocturne van Van Eyck. Een optische revolutie voor de alumni van de faculteit.

Bekijk de aftermovie

Facultair magazine

Binnenstebuiten uitgetekendDe faculteit Letteren en Wijsbegeerte is een huis met vele kamers. Meer dan vijfhonderd onderzoekers, acht vakgroepen en een veelvoud aan opleidingen, van archeologie tot wijsbegeerte, staan borg voor een grote diversiteit aan kennis en expertise in de humane wetenschappen.

Met het facultair magazine Binnenstebuiten willen we die rijkdom in de kijker plaatsen, voor alle medewerkers en voor onze alumni. We keren de faculteit binnenstebuiten en geven onze onderzoekers een gezicht. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen?

In een aantal vaste rubrieken bieden we een blik achter de schermen van de faculteit. We brengen een bezoek aan het bureau van een collega of laten ons gidsen in het domein waarin hij/zij actief is.

Lees het magazine online

Alumni in het werkveld

Historici en hun jobs

Historici en hun jobs

Alumni in de cultuursector

Alumni in de cultuursector

Alumniverenigingen

(*) betalend lidmaatschap bij deze verenigingen geeft je automatisch recht op de alumnusvoordelenkaart

Alumnidatabank UGent

Wilt u als oud-student op de hoogte blijven over de UGent?
Wilt u uitgenodigd worden voor alumni-activiteiten?
Wilt u oude vriendschappen nieuw leven inblazen?
Bent u benieuwd naar het carrièrepad van vroegere medestudenten?

Activeer dan je account op de UGent-alumnidatabank en krijg de mogelijkheid om via dit netwerk medestudenten op te zoeken en relevante informatie terug te vinden.

Als alumnus van de UGent kan u uw eigen infofiche online beheren, updaten en afschermen zoals u het zelf wenst. Log meteen in en ontdek zelf de mogelijkheden. Wanneer je registreert in de alumnidatabank, kan je ook lid worden van een opleidingsgebonden alumnivereniging en ontvang je alumnusvoordelenkaart.

Werkaanbiedingen