Ijkingstoets Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Wat?

De ijkingstoets Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie is een oriënteringsproef, bedoeld om je te helpen bij de overgang van het secundair naar het hoger, academisch onderwijs. Met deze toets kun je nagaan of je beschikt over voldoende academisch potentieel én over de noodzakelijke wiskundige en wetenschappelijke vaardigheden om de opleiding Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan te vatten.

Daarnaast kan je aan de hand van dit resultaat je kennis en vaardigheden vergelijken met die van andere deelnemers.

Verplicht?

Deelname aan de ijkingstoets is niet verplicht maar wordt wel sterk aangeraden. Dankzij het advies krijg je een realistisch zicht op je academisch potentieel én kan je je beter voorbereiden op een goede start aan de universiteit.

Inschrijven

Inschrijven is noodzakelijk en kan vanaf 15 januari tot 15 juni via www.ijkingstoets.be. Deelname aan de ijkingstoets is gratis.

Waar en wanneer?

De ijkingstoets 2024 vindt plaats op maandag 1 juli 2024 op de campussen van de verschillende universiteiten. Raadpleeg www.ijkingstoets.be voor concrete informatie.

Wanneer krijg ik mijn resultaat?

Je krijgt jouw resultaat en feedback via mail bezorgd.

Wat erna?

Ben je geslaagd voor de ijkingstoets?

Proficiat, dan heb je bewezen dat je over voldoende academisch potentieel én de nodige wetenschappelijke vaardigheden beschikt om de opleiding Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie te starten. Op een goede manier omgaan met een grote hoeveelheid nieuwe leerstof blijft echter noodzakelijk!

Ben je niet geslaagd voor de ijkingstoets?

Uit jouw resultaat blijkt dat je momenteel nog niet beschikt over voldoende basiskennis om te starten aan de opleiding.

Ben je heel gemotiveerd en wil je alsnog de opleiding starten?

Contact

Heb je nog vragen na het doornemen van deze pagina en www.ijkingstoets.be? Neem dan contact op met Opleiding.RevaKi@UGent.be