Onthaalmomenten

Welkom aan de faculteit

Welkom op de Faculteit Psychologie & Pedagogische Wetenschappen (FPPW)!

Bij de start van elk semester worden onthaalmomenten georganiseerd voor nieuwe studenten. Je kan hiervoor inschrijven via deze webpagina.

De eerstvolgende onthaalmomenten gaan door in september 2022, voor studenten die in academiejaar 2022-2023 starten aan onze faculteit.

De lessen starten vanaf maandag 26 september 2022, inschrijven kan tot uiterlijk 14 november 2022 voor vakken van het eerste semester en tot 28 februari 2023 voor vakken van het tweede semester en jaarvakken. Uiteraard regel je jouw inschrijving best voor de start van het academiejaar.

Enkele praktische afspraken

  • Inschrijven voor een onthaalmoment: Hieronder kan je je inschrijven voor één van de onthaalmomenten aan onze faculteit. Vooraf inschrijven is verplicht. Nadien ontvang je een mail die geldt als bevestiging van jouw inschrijving voor het onthaalmoment. 
  • Safety first: De onthaalmomenten verlopen uiteraard in lijn met de laatste veiligheidsvoorschriften. Houd jouw UGent-mailbox in het oog: als er iets zou wijzigen, word je hier vooraf per mail over geïnformeerd.
  • Omdat kennismaking met de faculteit en elkaar centraal staat, is het onthaal gericht op de studenten zelf en vragen we je dus alleen te komen.
  • Voorbereiding: Neem hier alvast een kijkje, je vindt er alle praktische informatie voor een goede start. Bekijk zeker de 4 filmpjes bovenaan de website, zo kunnen we tijdens het onthaalmoment concreter te werk gaan.
  • Starten in februari: Wat houdt dit in en wat zijn de gevolgen voor mijn studies? Bekijk het hier!
  • Vragen? Stuur een mailtje naar jouw opleiding!

1e Bachelor Pedagogische wetenschappen

Woensdag 21 september 2022 om 14u op campus Dunant (Henri Dunantlaan 2 in Gent).

1e Bachelor Psychologie

Maandag 19 september 2022 om 10u op campus UFO (Sint-Pietersnieuwstraat 33 in Gent).

Schakel- en Voorbereidingsprogramma's Psychologie, Pedagogische wetenschappen en Sociaal werk

Dinsdag 20 september 2022 om 14u op campus Dunant (Henri Dunantlaan 2 in Gent).

Educatieve masteropleidingen - verkort traject

Woensdag 21 september 2022 om 18u op campus Dunant (Henri Dunantlaan 2 in Gent).