Praktische info voor een vlotte start

Welkom aan de Faculteit Psychologie & Pedagogische wetenschappen (FPPW)! 

Deze website bundelt alle informatie die je als nieuwe student aan de FPPW kan gebruiken. Neem meteen een goede start door onderstaande informatie door te nemen.

Eerder op zoek naar opleidingsoverkoepelende info over bijvoorbeeld het studentenleven of studiefinanciering voor alle nieuwe studenten aan de UGent? Bekijk dan zeker ook de webpagina Wegwijs voor nieuwe studenten.

Onthaalmoment gemist?

Heb je het onthaalmoment gemist? Geen nood! Op deze webpagina vind je de belangrijkste info terug.

Checklist

Gebruik deze handige checklist om jezelf te verzekeren van een mooie start van jouw studieloopbaan aan onze faculteit. Veel succes!

Presentaties, folders en ander materiaal

Jouw inschrijving en vakkenpakket

  • Inschrijven voor AJ 2023-24 is mogelijk vanaf 1 augustus 2023.
  • Het academiejaar start op maandag 25 september 2023, het tweede semester start op 12 februari 2024. Een uitgebreider overzicht van de lesweken en alle belangrijke data vind je in de academische kalender.
  • Dien zo snel mogelijk na inschrijving een curriculumvoorstel in.

Nog vragen? Onderstaand filmpje neemt je als nieuwe student aan de FPPW mee in de belangrijke stappen bij inschrijving en samenstelling van jouw curriculum of vakkenpakket.

UGent digitaal

Wanneer je start aan de UGent, zul je heel wat digitale toepassingen leren kennen. Deze webpagina heeft alle informatie verzameld die je nodig hebt om een vlotte digitale start te maken.

Zie je door het bos de bomen niet? In onderstaand filmpje nemen we je mee doorheen de belangrijkste toepassingen en hoe je ze tijdens je studententijd vlot kan gebruiken.

Jouw lessen en examens

Benieuwd waar en wanneer jouw lessen en examens doorgaan? Onderstaand filmpje helpt je op weg!

Wat heb je nodig om te starten?

Bereid je voor op jouw nieuwe start: onderstaand filmpje geeft een overzicht van wat je nodig hebt om goed te starten als student aan onze faculteit zoals bijvoorbeeld een laptop, boeken, kot of fiets.

Ondersteuning tijdens jouw studies

Flowchart FPPW

 

Je kan voor elke kwestie -hoe klein of ‘onschuldig’ ze ook lijkt- wel ergens terecht. Blijf er dus niet alleen mee zitten. Aan de UGent zijn er heel wat initiatieven die je kunnen helpen om het studeren vlot te laten verlopen, zowel op het niveau van de universiteit als op het niveau van onze eigen faculteit.

Deze flowchart helpt je om je weg te zoeken doorheen ons ondersteuningsaanbod: waar kan je waarvoor terecht?

 

    

Studeer je in een bijzondere situatie? Dan kan je een bijzonder statuut of werkstudentenstatuut aanvragen om zo faciliteiten toegekend te krijgen die jou ondersteunen bij het studeren.