Hester Kroeze

Expertise: Europees Constitutioneel Recht, Europees Burgerschap, Gezinshereniging, Recht op familieleven

Hester Kroeze LL.M. is doctoraat onderzoeker en zij werkt onder de supervisie van Prof. dr. Peter van Elsuwege. Haar project wordt gefinancierd door het ‘Bijzonder Onderzoeksfonds’ (BOF) van de Universiteit van Gent. Haar onderzoek focust op de constitutionele implicaties van fragmentatie in gezinsherenigingsrechten in de Europese Unie.

Voordat ze aan haar doctoraatstraject begon heeft Hester gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, waar zij haar Bachelorsgraad behaalde aan het Utrecht Law College (2009-2013). In dezelfde periode nam zij deel aan het universiteitsbrede, interdisciplinaire honours programma – Descartes College. Na het afronden van haar Bachelor heeft Hester de Legal Research Master gevolgd en afgerond, eveneens in Utrecht (2013-2015). Zowel haar Bachelors- als haar Mastersgraad heeft Hester behaald met het dictaat magna cum laude.

Na haar studie heeft Hester een jaar aan de Universiteit Utrecht gewerkt, waar zij doceerde in de rechtsgebieden Internationaal en Europees recht. Naast het lesgeven coördineerde zij de supervisie van Bachelor eindwerken en werkte ze aan onderzoek op het gebied van Europees constitutioneel recht.

Hester is haar doctoraatstraject begonnen in 2016 en verwacht het project in 2021 af te ronden.

 

Biblio en contactgegevens.

 

foto Hester Kroeze