Marc Maresceau

Marc Maresceau heeft gestudeerd aan de Universiteit van Gent, de John Hopkins University, Bologna en de 'Institut de Hautes Etudes Internationales', Genève. Hij was Leverhulme Fellow aan de Universiteit van Edinburgh. Professor Maresceau geeft les in het Europees Recht en de Europese Instellingen aan de Universiteit van Gent. Hij is voorzitter van de Jean Monnet Centre of Excellence. Vele van zijn publicaties hebben betrekking op het legale en politieke aspect van de externe relaties van de EU en de EU-uitbreiding. Hij heeft in verschillende universiteiten een 'visiting chair' gehad, zoals de Université de Bordeaux IV, de Université de Rennes I, de King's College university van London, de Hebrew University van Jerusalem, het Europa College van Brugge en Natolin, de Universiteit van Bologna, Scuola Sant'Anna van de Università di Pisa, Libera Università Mediterranea di Bari, China University of Law and Political Science in Beijing.

Professor Maresceau is voorzitter van de Commissie Rechtswetenschappen bij het Vlaamse Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) en coördinator voor het Jean Monnet Centre of Excellence te Gent. Hij was voorzitter ECSA-Europe 2000-2002.

Zijn interesses gaan voornamelijk uit naar de externe relaties van de EU, met een bijzondere nadruk op de interne relaties binnen de EU, voornamelijk het EU-uitbreidingsproces. Zijn recent onderzoek omvat o.a. een vergelijkende studie van de proximiteitsrelatie van de uitgebreide Unie, de relatie met de micro-staten, vergelijkende bilaterale relaties van de EU.

 

Biblio

Contact

 

 Marc Maresceau