Peter Van Elsuwege

Peter Van Elsuwege behaalde een doctoraat in de Rechten (Universiteit Gent 2007) en een Master in Internationale Betrekkingen (2000) en Europees Recht (2001). Hij vervoegde het Europees Instituut van de Universiteit Gent in 2001 en heeft gewerkt als academisch assistent en post-doctoraal medewerker van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) aan de vakgroep Europees Gemeenschapsrecht.

Vanaf 1 februari 2010 werd hij aangesteld als voltijds docent Europees Recht. Tevens is hij co-directeur van het Ghent European Law Institute (GELI).

Het onderzoeksgebied van Peter Van Elsuwege is voornamelijk gericht op het recht van de EU externe betrekkingen met een speciale aandacht voor het juridisch kader van de relaties tussen de EU en haar Oost-Europese buurlanden.

Peter Van Elsuwege is ook coördinator van een Jean Monnet module omtrent 'De juridische dimensie van de EU externe relaties', en is betrokken bij het 'Centre for the Law of EU External Relations' (CLEER), en het 'Centre for Russian International, Socio-Political and Economic Studies' (CERISE).

http://lib.ugent.be/bibliografie/801001566003

 

foto Peter Van Elsuwege