Birte Schorpion

Biografie

Birte Schorpion

Birte Schorpion is beleidsmedewerker bij de Danish Refugee Council, een International Non-Governmental Organization (INGO), en praktijkassistent van professor Ellen Desmet bij het vak Europees en internationaal asiel- en migratierecht en -beleid. 

Birte studeerde rechten in Leuven en Madrid, en deed haar bachelor met een minor politieke wetenschappen. Ze verhuisde naar het Verenigd Koninkrijk om een ​​LLM in migratierecht af te ronden aan de Queen Mary University of London. Birte assisteerde de beleidsanalist van de EU-subcommissie van het House of Lords bij een uitgebreid onderzoek naar niet-begeleide minderjarigen in de Europese Unie en liep stage bij het UNHCR-beschermingsteam in Londen. 

Birte, in haar rol als beleidsmedewerker bij de Deense Vluchtelingenraad, richt zich op de Europese Agenda voor Migratie en toetsing van relevante Europese wetgeving en voorstellen. Als onderdeel van het verbindingsbureau tussen de EU-instellingen en haar collega's ter plaatse, die ontheemden in meer dan 40 landen bijstaan, vertegenwoordigt Birte ook de standpunten van de organisatie, pleit zij voor de rechten van ontheemden en vergroot zij het bewustzijn over de uitdagingen waarmee migranten en vluchtelingen in landen van herkomst, doorreis of bestemming waar de Deense Vluchtelingenraad actief is.