Jean-Baptiste Farcy

Biografie

Jean-Batiste FarcyJean-Baptiste Farcy is een onderwijsassistent voor de Migration Law Research Group. Hij assisteert en coördineert de inhoud en uitvoering van het Human Rights and Migration Law Clinic als coördinator tussen de studenten van de kliniek en de ECRE (European Council on Refugees and Exiles).

Jean-Baptiste behaalde een PhD aan de UCLouvain (België) voor hij zich aansloot bij de Migration Law Research Group. In december 2020 verdedigde hij met succes zijn proefschrift over het arbeidsmigratiebeleid van de EU onder de leiding van Prof. Sylvie Sarolea en Prof. Jean-Yves Carlier. Momenteel heeft hij naast zijn positie in ons onderzoekscentrum ook een positie bij KOMPASO, een advocatenkantoor gespecialiseerd in immigratierecht.

De onderzoeksinteresse van Jean-Baptiste ligt in het veld van EU wetgeving en migratiewetgeving, met een specifieke aandacht voor arbeidsmigratie. Hij heeft verschillende artikelen gepubliceerd over het arbeidsmigratiebeleid van de EU, het principe van gelijkheid in migratiewetgeving en de status van niet-verwijderbare migranten.