Leerstoelen en feestelijke lezingen

Marcel StormeLeerstoel Marcel Storme

De Leerstoel Marcel Storme wordt jaarlijks uitgereikt door de Faculteit Recht en Criminologie van de Universiteit Gent, in samenspraak met de Stichting Willy Delva, aan een vooraanstaand jurist met internationale uitstraling of vermaard in de Belgische juridische wereld.

logo North Sea PortLeerstoel North Sea Port

Met de Leerstoel verankert het Maritiem Instituut zijn expertise in de haven- en maritieme economie. Die expertise zal tevens het onderwijs in de Interuniversitaire Master in Maritime Science verrijken.

Daarnaast stimuleert de Leerstoel samenwerkingsverbanden met buitenlandse universiteiten.

Leerstoel Business Compliance

Het doel van de leerstoel 'Business Compliance' is om de vele juridische vragen rond de compliance-praktijk te tackelen. Professor Hans De Wulf (UGent) en professor Roman Aydogdu (ULiège) zijn de titularissen.

Feestelijke lezingen

ThorbeckeThorbeckecollege 

Jaarlijks wordt een feestelijke lezing gehouden door hetzij een Gentse professor aan de Universiteit van Leiden, hetzij een Leids professor aan onze faculteit. In de rand van deze lezing vinden ook andere activiteiten plaats, zoals o.m. een pleitwedstrijd tussen Gentse en Leidse studenten.

François LaurentOntmoetingen Laurent

Jaarlijks wordt een feestelijke lezing gehouden door hetzij een Gentse professor aan de Université de Liège (in even jaren), hetzij een Luiks professor aan onze faculteit (in oneven jaren).