Na je studies

Proficiat! Na jaren inzet en keihard werken, studeer je binnenkort af. Hoe zal dat verlopen? Wat brengt de toekomst? Weet je niet goed waar te beginnen of ben je nog aan het twijfelen? We zetten alle info op een rij.

Afstuderen in 2021

alumnibaret

Resultaten en feedback

Net zoals je dat gewoon bent, kun je je puntenlijst via Oasis raadplegen, ten vroegste na het afsluiten van de examenperiode.

Plechtige proclamaties

Je diploma behalen is een mijlpaal die we niet ongemerkt voorbij laten gaan. De meeste proclamaties zijn gepland in het najaar van 2021. De exacte timing is afhankelijk van je opleiding.

Diploma

Je ontvangt zowel een papieren als een digitale versie van je diploma. Het is uiteraard belangrijk dat we over je correcte contactgegevens beschikken.

Kijk na in Oasis of jouw gegevens up-to-date zijn:

 • Je correspondentieadres en e-mailadres: pas zelf aan indien nodig in Oasis.
  Let op: je UGent-mailbox wordt kort na afstuderen afgesloten, geef dus zeker ook je persoonlijk e-mailadres op! Zo kan je jouw diploma en proclamatie-uitnodiging ontvangen en krijg je vlot toegang tot het UGent Career Center en Infinitum.
 • Je volledige naam, geboorteplaats en -land: wijzigingen geef je door aan diploma@ugent.be. Voeg een foto toe van je identiteitsbewijs.
 • Je rekeningsaldo: als er nog een openstaand bedrag is, kunnen we je diploma niet aanmaken. Met vragen kan je terecht bij studiegeld@ugent.be.

  Op zoek naar je eerste job

  De zoektocht naar werk

  Heb je geen idee hoe of waar te starten? Weet je niet wat je mag verwachten? Met een aantal concrete tips & tricks kun je aan de slag!

  UGent Career Center: vacatures en events

  Op het online loopbaanplatform van de Universiteit Gent vind je heel wat bedrijfsprofielen, vacatures en jobevents. Ontdek dit aanbod om voeling te krijgen met het werkveld en om je eerste job te pakken te krijgen!UGent Career Center

  Tip: verander na aanmelding jouw UGent-mailadres door je persoonlijk e-mailadres (via 'account-instellingen' in het gebruikersmenu), zo behoud je ook na afstuderen een vlotte toegang tot het UGent Career Center.

  Verder studeren

  UGent heeft een groot aanbod vervolgopleidingen

  Zoek uit voor welke masters, ma-na-ma's of postgraduaten je in aanmerking komt op basis van je behaald diploma. Een ideale manier om je opgedane kennis te verbreden of te verdiepen!

  Educatieve master: word leraar met meer

  Wil je later voor de klas staan? Of een job waarin je vormingen of trainingen geeft? Met een educatieve master word je zowel leraar als vakinhoudelijk expert. Zo kan je later alle richtingen uit op de arbeidsmarkt. Word leraar dicht bij huis in Gent, Kortrijk, Brugge of Oudenaarde.

  Ken je het aanbod 'levenslang leren' van de UGent?

  Met dit aanbod worden alle kort- en langlopende opleidingen bedoeld die de UGent organiseert naast het formele onderwijs. Heb je interesse in een specifiek thema of wil je je verder trainen in een bepaald domein? Bekijk dan snel de initiatieven levenslang leren die de UGent te bieden heeft!

  Verken de mogelijkheden bij de associatiepartners van de UGent
  ­

  Bekijk het opleidingsaanbod in Vlaanderen

  Doctoreren

  Misschien overweeg je om een doctoraat te starten aan de UGent? Ga na wat de mogelijkheden zijn en welke stappen je best zet.

  Naar het buitenland

  Hoewel het in deze periode misschien niet de meest voor de hand liggende keuze is, een buitenlandervaring is zeker het overwegen waard. Zowel studeren, stage lopen als onderzoek voeren behoren tot de mogelijkheden!

  Infinitum: durf denken, je hele leven lang!Visual aansluiting alumni

  We zeggen geen vaarwel want Durf Denken stopt niet als je de Overpoort inruilt voor een andere thuis. Blijf dicht bij je alma mater en medealumni, ontmoet nieuwe boeiende mensen, neem deel aan alumni-activiteiten en ontdek ons volledige aanbod voor oud-studenten.

  Registreer je op Infinitum, hét netwerk van duizenden UGent-alumni waar jij zeker niet mag ontbreken!

  Contact

  Afdeling Studieadvies