Welcome Abroad / Na je studies

Flyer

De infosessies voor academiejaar 2022-2023 vonden plaats op woensdag 12 oktober 2022 in Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent.

Hieronder kan je meer details terugvinden over de verschillende infosessies.

Panel: Een internationale ervaring, boost voor je carrière?

Moderator: Frederik De Decker, afdelingshoofd Internationalisering

Panelleden:

  • Frédérique Billay - Talent Manager, ING Belgium
  • Erica Lutes - Exec. Dir. Fulbright Commission for Educational Exchange Between the United States,  Belgium and Luxembourg
  • dr. Bart Wille - Dept. of Developmental, Personality and Social Psychology (Industrial-Organizational Psychology and HRM), Ghent University
  • Annelies Thomas - Euresadviser VDAB
  • Karel De Middeleir - Study and Career Advisor, Ghent University

Studies

Verder studeren in het buitenland op eigen houtje: tips en tricks

Een studie- of onderzoeksverblijf in het buitenland is het resultaat van een weloverwogen keuzeproces, een zoektocht naar informatie en financiering, en een aantal andere (administratieve) stappen. Hoe pak je een en ander aan?

Presentatie

Het belang van gestandaardiseerde selectietesten

Deze infosessie (gegeven in het Engels) zal het belang van gestandaardiseerde testen aantonen bij het appliceren voor graduate programma’s aan universiteiten in de USA, alsook algemene informatie geven over de meest gevraagde test scores, zoals GRE, GMAT, TOEFL, en IELTS. Scores van gestandaardiseerde tests worden vaak gevraagd aan internationale studenten als deel van het applicatie proces voor degree programma’s bij hoger onderwijsinstellingen in de USA.

Presentatie

Fayatbeurzen voor een bijkomende master aan een internationale topinstelling

De prestigieuze Fayatbeurs van de Vlaamse overheid ondersteunt talentvolle studenten om een bijkomende master te behalen aan een buitenlandse topinstelling. In de sessie krijg je zicht op voorwaarden en de aanmeldingsprocedure.

Presentatie

Beurzen voor studies of onderzoek in de VS via BAEF

De prestigieuze beurs van het Belgian American Educational Foundation helpt studies/onderzoek bekostigen aan topuniversiteiten in de VS In de sessie krijg je zicht op voorwaarden en de aanmeldingsprocedure.

Presentatie

Beurzen voor studies of onderzoek in de VS via Fulbright

Een prestigieuze beurs om in de VS terecht te kunnen bij een topuniversiteit is de Fulbright beurs. Wat zijn de voorwaarden? Hoe verloopt de aanvraagprocedure?… Op deze en andere vragen krijg je een antwoord in deze sessie.

Presentatie

Internationaal gezamenlijk georganiseerde masters – Erasmus Mundus

De Erasmus Mundus Master Courses bieden excellentie in opleidingen die binnen een internationaal samenwerkingsverband worden aangeboden door verschillende universiteiten. Je brengt tijdens de opleiding een periode door aan minstens twee instellingen in Europa en daarvoor zijn beurzen ter beschikking.

Presentatie

Naar het buitenland tijdens je doctoraat

Een buitenlandse ervaring tijdens je doctoraat wordt ten zeerste aangemoedigd. In deze sessie kom je te weten hoe je dit aanpakt en bij welke instanties je terecht kan.

Presentatie

Stage

Op zoek naar een stage in het buitenland?

Hoe begin je de zoektocht? Waar hou je best rekening mee? Welke zoekkanalen kan je aanboren? De praktische tips die je in deze sessie krijgt, helpen je op weg.

Presentatie

Erasmus+ programma

Het Europese Erasmus+-programma biedt financiële ondersteuning voor een buitenlandse stage naar keuze binnen of buiten Europa. Je krijgt zicht op de voorwaarden en aanvraagprocedure.

Presentatie

Flanders Trainee Programme

Veel jonge mensen dromen van een stage bij een internationale organisatie. De kosten die bij zo'n onbezoldigde stage komen kijken, kunnen hoog oplopen. Om deze financiële last te verlichten, is er het stagefinancieringsprogramma Flanders Trainee Programme. Met dit subsidieprogramma voorziet de Vlaamse Overheid het financiële duwtje in de rug!

Presentatie

IAESTE

IAESTE is een wereldwijde organisatie die studenten in wetenschappelijke en technische studies in staat stelt om stage te lopen in het buitenland.

Presentatie

Getuigenis

Aiesec

Deze organisatie kan je zeker helpen voor meer info omtrent internationale stages en heeft bovendien via vrijwilligers meer dan 65 jaar ervaring in het ontwikkelen van een wereldwijde leeromgeving in 124 landen en gebieden.

Presentatie

Stage/Werk

Stage/werk bij de verenigde naties

Een stage/werk bij de Verenigde Naties in New York of Genève, een mogelijke springplank naar een internationale carrière. Met de info die je in deze sessie krijgt, kan je aan de slag om een goed dossier voor te bereiden. Je krijgt ook info over mogelijke financiering via de Vlaamse Gemeenschap.

Overweeg een carrière bij de EU instellingen

(niet aanwezig op Welcome Abroad)

De EU instellingen bieden een brede waaier jobs aan, zowel voor net afgestudeerden als ervaren professionals. Ze bieden permanente en tijdelijke contracten aan, in alle studiegebieden.

Bekijk de EU Careers website voor huidige en toekomstige opportuniteiten.

Werk

UGent Career Hub – professionele opportuniteiten in België en het buitenland

Komt het behalen van je diploma in zicht? Zoek uit welke bedrijven en vacatures bij jou passen. Ontdek interessante (job)events die jou op weg kunnen helpen.

Presentatie

Wil je als werkzoekende je geluk beproeven in een ander EU-land? De dienst internationale mobiliteit van VDAB, Eures, helpt in je zoektocht naar een buitenlandse job.

Presentatie

Juniorprogramma Enabel

Het Juniorprogramma geeft aan jong afgestudeerden de kans om 1 of 2 jaar professioneel mee te draaien in een project van Enabel of een Belgische NGO op het terrein. Als volwaardig en betaald teamlid krijg je je eigen taken en verantwoordelijkheden in een project van internationale solidariteit.

Presentatie

Prins Albertfonds

Geeft via beurzen jonge Belgische professionals de gelegenheid om ervaring op te doen in het buitenland, met nadruk op Business Development buiten Europa.

Presentatie

Contact

Afdeling Internationalisering

iro@ugent.be