Nieuws voor alumni

Dorien Motten wint Topsportprijs Studentensport Vlaanderen

De Topsportprijs van Studentensport Vlaanderen gaat naar Dorien Motten! Zij combineerde haar opleiding Diergeneeskunde met turnen op internationaal niveau.

Lees verder...

Een op de zes autokopers stelt aankoop uit door onduidelijke fiscaliteit

Een op de zes potentiële autokopers stelt de aankoop uit door de onduidelijkheid die momenteel bestaat over taksen en mogelijke subsidies. Dat blijkt uit UGent-onderzoek in opdracht van Febiac.

Lees verder...

Help CAPTURE de EU RegioStars Award winnen!

De Europese Commissie heeft het Centre for Advanced Process Technology (CAPTURE) genomineerd voor de EU REGIOSTARS award 2019.

Lees verder...

UGent-professoren dagen studenten uit in de Campus Cup

Al naar de Campus Cup op Canvas gekeken? Volg onze professoren en studenten ook via onze sociale-mediakanalen!

Lees verder...

Nieuw wetenschapsmuseum opent volgend voorjaar de deuren in Gent

In 2020 is Gent een nieuw museum rijker. Het gloednieuwe Gents Universiteitsmuseum staat middenin de Gentse Plantentuin, om de hoek van MSK Gent en S.M.A.K.

Lees verder...

Laat studenten Neerlandistiek bij jou aan tafel schuiven op 9 augustus

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) de Taalunie Zomercursus Nederlands. In het kader hiervan worden personen of gezinnen gezocht bij wie deelnemende studenten op 9 augustus aan tafel mogen schuiven.

Lees verder...

Continuo speelt ‘Onbegrensd’ in De Centrale op 9 juni

Op 9 juni brengt ons alumni- en personeelsorkest Continuo in De Centrale een avontuurlijk lenteconcert. Het wordt een culturele reis langs Japanse vlindertuinen in een melancholische mengelmoes van blues en klassieke muziek.

Lees verder...

Machine learning voorspelt de mechanische eigenschappen van nanoporeuze materialen

Hoewel metaal-organische roosters (MOF's) veelbelovende materialen vormen om hedendaagse problemen op te lossen, zijn ze vaak heel fragiel.

Lees verder...

Muzieksmaak voorspelt persoonlijkheid en IQ

Er zijn heel wat factoren die jouw muzieksmaak bepalen. Je ontdekt het in Koffie Curieus... een podcast over de leukste verhalen uit de wondere wereld van de wetenschap.

Lees verder...

Neem deel aan een soundscape experiment in het Zuidpark

Doe mee aan een onderzoek naar hoe toegevoegde natuurlijke geluiden de beleving van het Zuidpark beïnvloeden.

Lees verder...

Koningin Mathilde op duurzaamheidsbezoek aan de UGent

Koningin Mathilde bezocht op vrijdag 10 mei de UGent in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties. Ze sprak tijdens haar bezoek studenten en academici toe.

Lees verder...

Institutioneel eredoctoraat voor Lord Nicholas Stern

Op donderdag 16 mei reikte de UGent een institutioneel eredoctoraat uit aan Lord Nicholas Stern. Voorafgaand nam Lord Stern ook deel aan een panelgesprek met klimaatexperten.

Lees verder...

Voorjaarsconcerten Continuo, GUK, GUHO en GUSO

De vier universitaire ensembles brengen ook dit jaar een reeks voorjaarsconcerten. Het GUK met Vaikus, het GUHO met Intercity, het GUSO met L'Oiseau de Feu en Continuo met Continuo onbegrensd.

Lees verder...

Kom naar de voorjaarsconcerten van GUSO, GUHO en GUK tussen 7 en 10 mei

Tussen 7 en 10 mei staan de voorjaarsconcerten van de Gentse universitaire studentenensembles op het programma. GUSO, GUHO en GUK geven weer het beste van zichzelf. Komt dat zien!

Lees verder...

Nobelprijswinnaar Sir Fraser Stoddart komt naar de UGent

Sir James Fraser Stoddart (Northwestern University, US) won de Nobelprijs Chemie in 2016 voor zijn werk aan moleculaire machines, die in de toekomst onder meer gebruikt kunnen worden voor nieuwe materialen, sensoren en energieopslag.

Lees verder...

Baillet Latour-beurs voor onderzoek van Julie De Backer naar erfelijke aandoeningen van de aorta

Cardiologe Julie De Backer heeft een onderzoeksbeurs ter waarde van 450.000 euro gekregen voor het onderzoek naar erfelijke aandoeningen van de aorta. Ze ontving de beurs van het Fonds Baillet Latour uit de handen van Koningin Mathilde.

Lees verder...

Tsar B neemt muziekvideo op in Aula

De Aula is de plek van plechtige momenten zoals de opening van het academiejaar en de uitreiking van onze eredoctoraten. Maar onlangs was de Aula het decor van een heel ander evenement: live opnames van Gents popfenomeen Tsar B.

Lees verder...

Time for ‘Chainge’: volg je nieuwe UGent-sweater van het katoenveld tot de shop

De UGent draagt haar steentje bij aan een ecologisch, sociaal en economisch duurzame toekomst met het nieuwe 'Chainge'-model van de Vintage UGent-sweater.

Lees verder...

Alumna Beatrijs Deconinck eerste voorzitter van Hof van Cassatie

Beatrijs Deconinck is de eerste vrouwelijke hoogste rechter van het land. Op 26 april wordt ze officieel geïnstalleerd al eerste voorzitter van het Hof van Cassatie. Ze volgt Jean de Codt op.

Lees verder...

Vertegenwoordig de UGent op de Stadsloop De Gentenaar

Op zondag 19 mei vindt de Stadsloop De Gentenaar plaats. Ook dit jaar kunnen de alumni en personeelsleden van de UGent deelnemen in een exclusief UGent-loopshirt.

Lees verder...