Week van Ashkan Joshghani

Even voorstellen

Mijn naam is Ashkan Joshghani, afgestudeerd als dierenarts in 2018 met specialisatie onderzoek. Ik ben een voormalige student-ondernemer die een unieke samenwerking met UGent heeft opgezet voor de ontwikkeling van een innovatieve sporthandschoen om handen beter te beschermen in contactsporten. Door mijn praktische ervaring als sporter en medische achtergrond als student diergeneeskunde, trachtte ik het probleem op te lossen door ontwerpen te tekenen van een sporthandschoen die de anatomie van de hand respecteert om functionele beweging toe te laten in combinatie met een betere ondersteuning aan de vingergewrichten. Met toekenning van IOF-subsidies als patent doe ik mijn best om het project Exoligamentz vooruit te trekken richting een spin-off waar UGent trots op kan zijn.

 

Product video: https://www.youtube.com/watch?v=8ynzIf493cs

Dag 1

Exoligamentz is ontstaan uit de noodzaak mijn vingers te beschermen tegen de impact van mijn sport, Braziliaanse Jiu-Jitsu, met het oog op een toekomst in de Diergeneeskunde. Mijn teamgenoten waren het bewijs dat de huidige middelen dit niet konden garanderen dus ging ik zelf opzoek naar een betere oplossing. Het zaadje om een samenwerking met UGent op te zetten als (voormalige) student-ondernemer werd geplant.

Ashkan dag 1

Dag 2

De complexiteit van het product vraagt om de juiste industriele partner. Na een helse zoektocht van meer dan een jaar in het buitenland is er een internationale samenwerking opgezet tussen academische instituties en industriële partners om de productontwikkeling verder te zetten.

Ashkan dag 2

Dag 3

In september heeft het project op technisch vlak een mooie sprong gemaakt. De eerste, volledig afgewerkte en functionele prototypes waren een feit. Een boost voor het team, een boost voor UGent!

Ashkan dag 3

Dag 4

“It’s better than tape”; de woorden van een black belt na de eerste veldtest ooit van het prototype in de Roger Gracie Academy, een Braziliaanse Jiu-Jitsu club van de voormalige wereldkampioen Roger Gracie in London.  Een bevestiging van de missie en vooruitgang van het project. Een mijlpaal voor Exoligamentz.

Ashkan dag 4

Dag 5

Naast de ontwikkeling van het product, investeren we ook tijd om toegankelijke informatie te maken omtrent handblessures en preventie in verschillende sporttakken. Ook brengen we het traject en de ontwikkelingen omtrent Exoligamentz in beeld via sociale media kanalen. De vooruitgang van het project kan je opvolgen via het Youtube kanaal www.youtube.com/ashkanjoshghani of via inschrijving op de nieuwsbrief op https://exoligamentz.com/.

Ashkan dag 5