Week van Eva De Jonghe

Even voorstellen

Hoi, mijn naam is Eva De Jonghe en ik werk als varkensdierenarts bij farmaceutisch bedrijf Ceva Santé Animale. Ik studeerde af in 2005, optie rund en keuzevak varken. Nadien werkte ik enkel in de varkensindustrie: eerst in de veevoederindustrie en vervolgens in de farmaceutische sector. Ik sta in voor de technische ondersteuning van varkensproducten, voornamelijk van de vaccins, zowel voor onze klanten als interne medewerkers.

Dag 1

Vroeg opstaan en naar het slachthuis! Op vraag van onze klanten monitoren wij de respiratoire gezondheid van een varkensbedrijf door middel van een slachtlijn onderzoek. ’s Morgens vroeg uit de veren, soms lang wachten maar je krijgt er veel informatie voor terug!

Week van Eva: dag 1

Dag 2

Team spirit! Ik werk heel nauw samen met mijn collega’s. Samen met de marketing manager, de key-account manager, collega dierenarts en de business unit manager vergaderen we regelmatig. We bereiden productlanceringen voor, bespreken casussen uit het veld en zoeken naar oplossingen om onze klanten nog beter te begeleiden.

Week van Eva: dag 2

Dag 3

Vandaag ben ik samen met onze key-account manager op de baan. We bezoeken verschillende varkenspraktijken. Bij onze eerste stop geef ik een presentatie. We bespreken een casus en interessante publicaties over onze producten, en discussiëren over de nieuwste uitdagingen op het terrein.

Week van Eva: dag 3

Dag 4

De boer op! Samen met de bedrijfsdierenarts naar een varkenshouder met teveel hoest in zijn afmeststallen. Na een grondige anamnese en rondgang door de stallen, nemen we de nodige stalen om tot een correcte diagnose te komen.

Week van Eva: dag 4

Dag 5

Een dag achter mijn computer. Na een aantal dagen op de baan, dringt het bureauwerk zich op. Een volle mailbox en een lang to-do lijstje vragen om bekeken te worden. Vragen beantwoorden van klanten en collega’s, verslagen van bedrijfsbezoeken, rapporten van het slachthuis, presentaties maken... Vandaag werk ik een poster af voor het volgende ESPHM congres in Utrecht.

Week van Eva: dag 5