Week van Mei Lin Go

Even voorstellen

Hallo allemaal! Ik ben Mei Lin Go en laat jullie een weekje meekijken tijdens mijn werkzaamheden als dierenarts. Ik ben in 2017 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde met als afstudeerrichting Kleine Huisdieren. Inmiddels ben ik 2 jaar werkzaam bij Caressa Dierenkliniek Thorbeckelaan in Den Haag waar ik me enorm heb kunnen ontwikkelen! Wat ook heel fijn is, is dat ik mijn hond Lau mee kan nemen. Hij is inmiddels wel een bekende verschijning op de praktijk. Wat ik zo mooi vind aan mijn beroep, is de grote diversiteit en talloze mogelijkheden. We staan klaar voor zowel dier als mens!

Dag 1

Maandag, klokslag 8:30u: de telefoon gaat (lees: roodgloeiend). Wat staat ons vandaag te wachten? Geen dag is hetzelfde bij ons. Ik werk op een veelzijdige praktijk: van chirurgie tot spreekuren, van diagnostiek tot tandheelkunde. Hier ben ik bezig met een gebitsbehandeling. Een ingreep die veel voorkomt in de dagelijkse praktijk en die ik vooral na de opleiding heb moeten leren (nascholingen en zelfstudie).

Week van Mei Lin: dag 1

Dag 2

Zelf vind ik chirurgie heel erg leuk .Waar ik best trots op ben, is dat ik hier de laparoscopische sterilisatie heb geleerd. We doen deze ingreep bij zowel honden als katten. Een laparoscopie (kijkoperatie) is een minimaal invasieve techniek die tegenwoordig steeds meer wordt ingezet in de diergeneeskunde.

Week van Mei Lin: dag 2

Dag 3

Woensdag is mijn vrije dag. Dan probeer ik er lekker op uit te gaan met mijn hond Lau. Het mooie van Den Haag is dat je hier zowel naar het bos als naar het strand kunt. Wat iedereen kan beamen is dat een goede balans tussen werk en privé heel belangrijk is. Het klinkt erg cliché maar o zo waar! Als dierenarts moet je hard werken, flexibel zijn en er wordt veel van je verwacht. Daar kun je jezelf erg in verliezen. Daarom is het des te belangrijker om naast je werk goed te kunnen uitrusten en leuke dingen te doen!

Week van Mei Lin: dag 3

Dag 4

Spreekuren kunnen heel intensief zijn vanwege de enorme diversiteit aan patiënten (en eigenaren). Dit bestaat uit het begeleiden van gezonde, schattige puppy’s en kittens, voorlichting geven over preventie van ziekten tot het verzorgen en begeleiden van ernstige zieke patiënten die misschien wel in een laatste fase van hun leven zitten. De eigenaar speelt een grote rol in dit geheel, en ik vind het belangrijk om te investeren in een goede vertrouwensband met hen.

Week van Mei Lin: dag 4

Dag 5

Vandaag een keizersnede bij een Britse Korthaar. Deze poes had al eens een moeilijke bevalling meegemaakt en daarom hebben we in overleg met de eigenaar gekozen voor een operatie. Er zijn 4 prachtige kittens geboren. Altijd bijzonder om nieuw leven ter wereld te brengen"
Bij sommigen eindigt de week hier, maar er zijn ook weken die bestaan uit wat meer dagen/uren omdat ik meedraai in de dienstregeling van Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag. Hier staan we 24/7 met een heel (cluster)team klaar voor spoedgevallen en langdurige opnames uit de regio. Weer een heel ander onderdeel van het leven van een dierenarts!

Week van Mei Lin: dag 5