Initiatieven voor carrière ondersteuning

Virtuele Afstudeerbeurs

Sinds 2012 is de Doctoral School van de Universiteit Gent een partner van de succesvolle Afstudeerbeurs  die georganiseerd wordt door AUGent. De Doctoral School zoekt uit welke organisaties en bedrijven geïnteresseerd zijn om PhD's aan te nemen en bieden workshops en CV analyses aan zowel aan doctoraatsstudenten als aan PhD's. 

Van PhD naar de arbeidsmarkt

Sinds 2008 organiseert de Doctoral School van Universiteit Gent een jaarlijkse doctoraatsconferentie die zich richt op de doorstroming van jonge beloftevolle onderzoekers met een doctoraatsdiploma naar de arbeidsmarkt.

UGent Career Center

Ontdek UGent Career Hub, een loopbaanplatform exclusief voor UGent afgestudeerden.

Overige activiteiten

Ondernemen als een onderzoeker

Doctoraat of Postdoc aan de Universiteit Gent? Geniaal idee? Helder onderzoek?Ondernemersmentaliteit? Geloven in de maatschappelijke impact van je onderzoek? Bereid om verder te reiken dan alleen het op papier zetten? Bezoek het TechTransfer-kantoor of het DO! kantoor in Gent.

  • Is uw onderneming gebaseerd op uw academisch onderzoek? Bezoek de TechTransfer website!
  • Heb je andere ideeën voor een onderneming, niet noodzakelijk gebaseerd op je onderzoek? Bezoek de DO! website!

Postdoc Talent Management: wat zit er in voor doctoraatstudenten?

De afdeling Personeel en Organisatie biedt een breed scala aan loopbaanontwikkelingsactiviteiten op maat voor postdoctorale onderzoekers, en een online loopbaaninstrument voor PhD- en postdoctorale onderzoekers. 

Doctoraatsstudenten kunnen ook een kijkje nemen in de online resources, waaronder een exhaustief overzicht van jobportalen (in English).

Een van de belangrijkste doelstellingen van de Ghent University Postdoc Community (in English) is het creëren van bewustzijn en het bieden van ondersteuning met betrekking tot postdoctorale carrièrepaden.