Ritswegen aangeboden door de FEA

Durf ritsen

Was het eerste jaar van je opleiding wel succesvol, maar kom je tot het besluit dat je opleiding toch niet helemaal aansluit bij je interesses en capaciteiten? Dan is het inslaan van een ritsweg een interessante optie. Via ritswegen biedt de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur vlotte overgangsmogelijkheden tussen enkele opleidingen.

Wat?

Een ritsweg is een specifiek vakkenpakket dat wordt samengesteld op basis van de competenties die je hebt verworven in je initiële opleiding. Op basis van je verworven credits worden er een aantal vrijstellingen toegekend in je nieuwe opleiding en/of worden er een aantal specifieke ritsvakken samengesteld, op maat van je voorkennis.

Voor wie?

Ritswegen zijn toegankelijk voor studenten die geslaagd zijn voor het eerste jaar van hun initiële opleiding. Studenten die niet geslaagd zijn voor alle vakken van het eerste jaar en willen overstappen naar een andere opleiding, kunnen op basis van hun verworven credits vrijstellingen aanvragen in de nieuwe opleiding.

Mogelijke ritswegen

Voor studenten van UGent of KULeuven (campus Gent):

  • van industrieel ingenieur naar burgerlijk ingenieur
  • van burgerlijk ingenieur naar industrieel ingenieur
  • van burgerlijk ingenieur: architect naar industrieel ingenieur
  • van burgerlijk ingenieur: architect naar burgerlijk ingenieur

Meer informatie

Voor meer informatie over het concrete ritsprogramma neem je contact op met de studietrajectbegeleider van de opleiding naar waar je wil ritsen.

Trajectbegeleiders faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur