Collegeplanken

Een collegeplank bundelt alle werken van een leeslijst voor een bepaald vak. De werken op de collegeplanken kan je niet of slechts verkort uitlenen. De collegeplanken staan in leeszaal Loveling nabij de balie van vleugel Loveling.

Docenten die een collegeplank wensen, kunnen dit aanvragen op volgende manieren:

  1. Sharepoint
    Via dit formulier kan u aangeven welke boeken voor uw cursus op de collegeplank mogen verschijnen. U dient ook aan te geven of de standaard leentermijn een eventuele aanpassing vereist naar ‘niet ontleenbaar’, ‘short loan’ of ‘very short loan’. Het is voorts niet meer nodig om voor hetzelfde vak per boek telkens een ‘nieuw item’ aan te maken in de Sharepoint-lijst, het volstaat om éénmalig voor het eerste werk alle vereiste gegevens betreffende het vak in te vullen, en in het vak ‘opmerkingen’ de overige gewenste titels te noteren. Enkel wanneer u voor verschillende vakken een collegeplank wenst, is het nodig om meerdere formulieren in te dienen.
    Gaf u de afgelopen academiejaren reeds een lijst met boeken door, dan ziet u hiervan een overzicht in het tabblad “aanvragen” op de Sharepoint-site. Daar kunnen ook eventuele wijzigingen worden doorgevoerd, boeken worden verwijderd of toegevoegd, en zo meer. Indien u het boek opnieuw op de collegeplank wil, dan volstaat het om bij de opmerkingen ‘CP 2023-2024’ toe te voegen. Ondertussen hebben we er ook voor gezorgd dat boeken die wel vaker op een collegeplank geplaatst werden de voorbije jaren, zo veel als mogelijk digitaal beschikbaar zijn (indien er een digitale versie van bestaat).
  2. E-Mail
    Indien u problemen ondervindt om de lijst met titels door te geven via Sharepoint, contacteer dan gerust via e-mail onze collega’s John, Laura en Milena via collegeplank.flw@ugent.be. Zij zorgen voor een zo snel mogelijke opvolging en antwoord. Gelieve in de mail ook de naam van de gegeven cursus, het jaar (BA/MA), semester, eventuele opmerkingen en de gewenste leenstatus (no loan/very short loan/short loan) aan te geven.
Indien er boeken op de collegeplank moeten komen die nog niet aanwezig zijn in onze collectie, kan u deze zoals steeds bestellen via onze online bestelmodule; bij de opmerkingen schrijft u ‘collegeplank’.


Verder nog vragen? Laat het ons weten!