Bouwkunst en monumentenzorg

databases L64

 • Avery Index to Architectural Periodicals

  De Avery Index to Architectural Periodicals is een online bibliografie voor architectuur en stedenbouw waarin meer dan 700 internationale tijdschrifttitels doorzoekbaar zijn.

 • Cities and Buildings Database

  De Cities and Buildings Database is een verzameling gedigitaliseerde afbeeldingen van gebouwen en steden uit de hele wereld. De collectie bevat meer dan 7.500 recente beelden van architectuur en stadsgezichten.

 • International Bibliography of Art (IBA)

  IBA, de definitieve bron van wetenschappelijke literatuur over westerse kunst, is de opvolger van de Bibliography of the History of Art (BHA). De databank bevat records die door het Getty Research Institute in 2008-09 zijn gecreëerd, aangevuld met nieuwe records door ProQuest met behulp van dezelfde thesaurus en authority files.

 • RIBA architecture.com

  Het Royal Institute of British Architects biedt een online portaal over architectuur met up-to-date informatie over alle aspecten van design en constructie en internationale bronnen voor architectuurgeschiedenis.

 • Structurae : International Database and Gallery of Structures

  Structurae biedt informatie over bouwtechniek, architectuur of constructie doorheen de tijd, de geschiedenis en vanuit de hele wereld. Structurae houdt zich voornamelijk bezig met bruggen, tunnels, dammen, wolkenkrabbers, stadions, torens, enz.