Engelse en Amerikaanse letterkunde

 

databases L34

 • 19th Century British Pamphlets

  De collectie 19th Century British Pamphlets bevat 26.000 Britse pamfletten uit de 19de eeuw uit onderzoeksbibliotheken in de UK.

 • 19th century UK Periodicals

  19th Century UK Periodicals geeft toegang tot informatie over de gebeurtenissen, personen, waarden en thema's die het Britse leven in de 19de eeuw vormgaven. Het is voornamelijk gebaseerd op materiaal uit de British Library en de National Library of Schotland.

 • Athenaeum: Index of Reviews and Reviewers 1872-1900

  Athenaeum was een weekblad dat tussen 1828 en 1923 in Londen werd uitgegeven en een breed scala aan onderwerpen in de literatuur, de schone kunsten, de muziek, het theater, de politiek en de volkswetenschappen bestrijkt.

 • Dictionary of Old English Web Corpus

  De Dictionary of Old English Web Corpus is een online databank die bestaat uit ten minste één exemplaar van elke Oud-Engelse tekst. In sommige gevallen wordt meer dan één exemplaar opgenomen, als het significant is omwille van het dialect of de datum.

 • Dictionary of the Scots Language

  Dictionary of the Scots Language is een historisch woordenboek van het Schots vanaf de twaalfde eeuw en maakt A Dictionary of the Older Scottish Tongue (DOST) en The Scottish National Dictionary (SND) gezamenlijk doorzoekbaar.

 • Early European Books

  Early European Books (EEB) biedt toegang tot een uiteenlopend aanbod van gedrukte bronnen uit Europa of in Europese talen van vóór 1701.

 • Eighteenth Century Collections Online (ECCO)

  ECCO bevat werken die in de 18e eeuw in het Verenigd Koninkrijk zijn gepubliceerd, samen met duizenden belangrijke werken uit Amerika en elders (boeken, pamfletten, essays, etc). De database is gebaseerd op de English Short Title Catalogue en is voornamelijk in het Engels, maar bevat ook andere talen.

 • ECCO-TCP

  ECCO-TCP geeft toegang tot uiterst accurate en volledig doorzoekbare SGML/XML-gecodeerde teksten van de 150.000 titels beschikbaar in de databank Eighteenth Century Collections Online (ECCO).

 • EEBO-TCP

  EEBO-TCP geeft toegang tot uiterst accurate en volledig doorzoekbare SGML/XML-gecodeerde teksten uit boeken van de databank Early English Books Online (EEBO).

 • Gale Literary Sources

  Gale Literary Sources brengt afzonderlijke literaire bronnen samen in één onderzoeksomgeving en bevat o.a. Dictionary of Literary Biography Complete Online, Literature Criticism Online, Literature Resource Center - LRC, LitFinder, Scribner Writers on GVRL, Something About the Author Online, Twayne's Authors on GVRL.

 • Labyrinth

  Op zoek naar bronnen voor middeleeuwse studies? Labyrinth, een initiatief van Georgetown University, biedt je een draad van Ariadne door de doolhof van informatie online.

 • Literature Criticism Online

  Literature Criticism Online biedt moderne en historische visies op auteurs (en hun werk) uit verschillende regio's, periodes en genres.

 • Literature Resource Center

  Het Literature Resource Center bevat - naast full-text auteurskritieken - de databanken Contemporary Authors Online, Contemporary Literary Criticism Select en Dictionary of Literary Biography Online.

 • MLA International Bibliography & Directory of Periodicals

  MLA International Bibliography & MLA Directory of Periodicals biedt gedetailleerde bibliografische informatie over meer dan 2 miljoen publicaties die betrekking hebben op literatuur, literatuurtheorie, dramatische kunsten, folklore, taal, taalkunde, pedagogie, retoriek en compositie, en de geschiedenis van het drukken en uitgeven.

 • Project Muse

  Project MUSE biedt full text toegang tot prestigieuze tijdschriften op het gebied van humanities en social sciences.

 • Proquest One Literature

  Wetenschappelijke literatuur voor literatuurwetenschappers die voor onderzoek en onderwijs materiaal zoeken over een literair onderwerp. Bevat 500.000 primaire werken en miljoenen records van tijdschriften, monografieën en thesissen.

 • Rossetti Archive

  Het Rossetti-archief faciliteert de wetenschappelijke studie van Dante Gabriel Rossetti, de schilder, ontwerper, schrijver en vertaler die volgens zowel John Ruskin als Walter Pater de belangrijkste en meest originele artistieke kracht was in de tweede helft van de negentiende eeuw in Groot-Brittannië.

 • Something About the Author Online

  Something About the Author Online onderzoekt het leven en werk van auteurs en illustratoren voor kinderen en jongvolwassenen, en is de bron bij uitstek voor jeugdauteurs en -literatuur.