Kunstwetenschappen

databases L70

  • Artprice

    Artprice is de wereldleider op het gebied van kunstmarktinformatie met een dekking van meer dan 700.000 kunstenaars, met meer dan 30 miljoen veilingresultaten en indexen van schilderijen, tekeningen, scherven, foto's, prenten en multimedia die zijn verzameld bij 6300 kunstveilinghuizen wereldwijd.

  • Athenaeum: Index of Reviews and Reviewers 1872-1900

    Athenaeum was een weekblad dat tussen 1828 en 1923 in Londen werd uitgegeven en een breed scala aan onderwerpen in de literatuur, de schone kunsten, de muziek, het theater, de politiek en de volkswetenschappen bestrijkt.

  • Avery Index to Architectural Periodicals

    De Avery Index to Architectural Periodicals is een online bibliografie voor architectuur en stedenbouw waarin meer dan 700 internationale tijdschrifttitels doorzoekbaar zijn.

  • Beeldbank Onroerend Erfgoed

    Meer dan 300.000 afbeeldingen van archeologisch, bouwkundig, landschappelijk en varend erfgoed, waaronder degene die de Inventaris Onroerend Erfgoed illustreren. Zowel recente foto’s als oudere gedigitaliseerde analoge foto’s, plannen en tekeningen. Het grootste deel kan vrij hergebruikt worden. Bij elke afbeelding staat vermeld of je ze mag hergebruiken en onder welke licentie.

  • Bibliography of the history of art

    Deze databank bevat de Répertoire international de la littérature de l'art (RILA) 1975-1989 en de Bibliography of the History of Art (BHA) 1990-2007. BHA en RILA bestrijken Europees en Amerikaans materiaal op het gebied van de beeldende kunsten dat tussen 1975 en 2007 is gepubliceerd.

  • Cities and Buildings Database

    De Cities and Buildings Database is een verzameling gedigitaliseerde afbeeldingen van gebouwen en steden uit de hele wereld. De collectie bevat meer dan 7.500 recente beelden van architectuur en stadsgezichten.

  • Dictionnaire des Peintres belges du XIVe siècle à nos jours

    Dictionnaire des peintres belges heeft betrekking op het leven en het werk van ongeveer 6300 kunstschilders en behandelt zowel de grote als de meer bescheiden vertegenwoordigers van de Belgische schilderkunst, gaande van Van Eyck tot Delvaux.

  • Dürer©

    Website rond grafiek Dürer in collectie Boekentoren, aangemaakt door studenten in kader van oefeningen Kunstwetenschappen academiejaar 2018-2019 o.l.v. Noam Andrews.

  • Europeana

    Europeana.eu linkt je met 4 miljoen digitale items: beelden (schilderijen, tekeningen, kaarten, foto's en afbeeldingen van museumobjecten), teksten (boeken, kranten, brieven, dagboeken en archiefpapier), geluiden (muziek en gesproken woord uit cilinders, tapes, schijven en radio-uitzendingen), video's (films, bioscoopjournaals en TV-uitzendingen). Sommige daarvan zijn wereldberoemd, andere zijn verborgen schatten uit de audiovisuele collecties van de Europese musea en galerijen.

  • EYE Filmmuseum

    EYE is in 2010 ontstaan door een fusie van het Filmmuseum, Holland Film, Filmbank en het Nederlands Instituut voor Filmeducatie. Meer dan 100.000 historische krantenknipsels over film van de Filmmuseum-bibliotheek zijn nu terug te vinden in de catalogus van het Filmmuseum.

  • IMDb : The Internet Movie Database

    De Internet Movie Database (IMDb) is een online database met informatie over films, acteurs, televisieprogramma's, productiepersoneel en videospelletjes. IMDb werd gelanceerd op 17 oktober 1990 en werd in 1998 overgenomen door Amazon.com.

  • International Bibliography of Art (IBA)

    IBA, de definitieve bron van wetenschappelijke literatuur over westerse kunst, is de opvolger van de Bibliography of the History of Art (BHA). De databank bevat records die door het Getty Research Institute in 2008-09 zijn gecreëerd, aangevuld met nieuwe records door ProQuest met behulp van dezelfde thesaurus en authority files.

  • Lexicon van Oost-Vlaamse Schilders en Beeldhouwers (1700-1940)

    Dit bestand bevat biografische gegevens van de plastische kunstenaars die de afgelopen eeuwen in Oost-Vlaanderen hebben geleefd, gewoond en gewerkt. In totaal zo'n 6.000 beeldhouwers en 16.000 schilders, voor de periode 1700 tot 1940. De gegevens werden verzameld door Daniël Van Ryssel.

  • OAR - Open Archief van publicaties van het Agentschap Onroerend Erfgoed

    OAR, het Open Archief van publicaties van het Agentschap Onroerend Erfgoed en zijn voorgangers. Meer dan 5.000 publicaties beschikbaar als pdf. Behalve de eigen reeksen publicaties (bijv. alle nummers van het tijdschrift Monumenten en Landschappen die door het agentschap werden uitgegeven (tot 2015)), zijn daar het tijdschrift Archaeologia Belgica en duizenden archeologische rapporten over Vlaanderen beschikbaar.

  • RIBA architecture.com

    Het Royal Institute of British Architects biedt een online portaal over architectuur met up-to-date informatie over alle aspecten van design en constructie en internationale bronnen voor architectuurgeschiedenis.

  • Rossetti Archive

    Het Rossetti-archief faciliteert de wetenschappelijke studie van Dante Gabriel Rossetti, de schilder, ontwerper, schrijver en vertaler die volgens zowel John Ruskin als Walter Pater de belangrijkste en meest originele artistieke kracht was in de tweede helft van de negentiende eeuw in Groot-Brittannië.

  • Structurae : International Database and Gallery of Structures

    Structurae biedt informatie over bouwtechniek, architectuur of constructie doorheen de tijd, de geschiedenis en vanuit de hele wereld. Structurae houdt zich voornamelijk bezig met bruggen, tunnels, dammen, wolkenkrabbers, stadions, torens, enz.