Wijsbegeerte en moraalwetenschap

databases L27

 • Eighteenth Century Collections Online (ECCO)

  ECCO bevat werken die in de 18e eeuw in het Verenigd Koninkrijk zijn gepubliceerd, samen met duizenden belangrijke werken uit Amerika en elders (boeken, pamfletten, essays, etc). De database is gebaseerd op de English Short Title Catalogue en is voornamelijk in het Engels, maar bevat ook andere talen.

 • International Philosophical Bibliography

  IPB wordt uitgegeven door het Institut Supérieur de Philosophie (Université Catholique de Louvain) en het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (Katholieke Universiteit Leuven). Het bestrijkt alle domeinen van de filosofie, met bijzondere aandacht voor de geschiedenis van de filosofie en de continentale filosofie.

 • L'Année Philologique

  L’Année philologique is een gespecialiseerde bibliografische databank van wetenschappelijke literatuur omtrent de verschillende aspecten van de Griekse en Romeinse samenleving.

 • PhilPapers

  PhilPapers is een uitgebreide index en bibliografie over filosofie die door de gemeenschap van filosofen wordt onderhouden. Het bevat alle onderzoeksbronnen in de filosofie (tijdschriften, boeken, open access archieven) en persoonlijke pagina's die door academici worden onderhouden).

 • Routledge Encyclopedia Of Philosophy

  REP bestrijkt een waaier aan filosofie gerelateerde onderwerpen, waaronder Anglo-Amerikaanse, ethische en politieke, interculturele, interdisciplinaire, continentale en hedendaagse filosofie.