Facultair magazine 'Binnenstebuiten'

Binnenstebuiten uitgetekendDe faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de UGent is een huis met vele kamers. Meer dan vijfhonderd onderzoekers, acht vakgroepen en een veelvoud aan opleidingen, van archeologie tot wijsbegeerte, staan borg voor een grote diversiteit aan kennis en expertise in de humane wetenschappen.

Met dit magazine willen we die rijkdom in de kijker plaatsen, voor alle medewerkers én voor onze alumni. We keren de faculteit binnenstebuiten en geven onze onderzoekers een gezicht. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen?

In een aantal vaste rubrieken bieden we een blik achter de schermen van de faculteit. We brengen een bezoek aan het bureau van een collega of laten ons gidsen in het domein waarin hij/zij actief is.

 

 

Binnenstebuiten verschijnt drie keer per jaar en voorlopig alleen in het Nederlands. Lees het magazine online of haal jouw exemplaar in een van de personeelsruimtes van de faculteit.

Lees Binnenstebuiten

Facultair magazine 'Binnenste buiten' - 0 (maart 2020)

Voor dit nulnummer van Binnenstebuiten trokken we naar het MSK in Gent en de expo Van Eyck. Een optische revolutie. Daar komt dit voorjaar de hele wereld naartoe. Het gerestaureerde Lam Gods is een van de blikvangers. Dankzij het engelengeduld van kunsthistorici, historici, archeologen en filosofen van onze faculteit geeft dit meesterwerk laagje voor laagje zijn geheimen prijs. Zonder hun jarenlange onderzoek, nieuwe interpretaties en blijvende verwondering was de hele tentoonstelling nooit zo’n boeiende ervaring geworden.

Verdeelpunten

Je vindt Binnenstebuiten in de personeelsruimtes van de faculteit.

Redactie

Wil je graag een onderwerp aan bod laten komen in het magazine ‘Binnenstebuiten'? Laat het weten via .