UGent leidt straks de taaltechnologen van de toekomst op

(21-03-2024) Onze collega's Orphée De Clercq en Cynthia Van Hee werden geïnterviewd over het nieuwe traject Taaltechnologie dat je vanaf 2024-2025 kan volgen binnen de opleiding Toegepaste Taalkunde.

De tijd dat je na het middelbaar moest kiezen tussen talen studeren of je onderdompelen in technologie, is voorbij. Of toch tenminste aan de UGent. Vanaf het nieuwe academiejaar kan je kiezen voor een opleidingstraject tot taaltechnoloog. Een gegeerd profiel op de arbeidsmarkt, zo blijkt. 

De meest gehypete tools die nu op de markt komen zijn taaltechnologische tools, denk maar aan ChatGPT. Taalkundige expertise om die tools nog beter te maken, is echt noodzakelijk. — Orphée De Clercq

“Klopt”, beaamt Orphée De Clercq, professor Taaltechnologie aan de opleiding Toegepaste Taalkunde. “Talenprofielen blijven in het algemeen erg gewild bij bedrijven. Meer dan 9 op de 10 van onze afgestudeerden vinden binnen het jaar werk. Maar door onze contacten met bedrijven merkten we dat er meer en meer vraag is naar taalprofessionals die ook diepgaande technische skills hebben. Daar willen we met het opleidingstraject taaltechnologie een antwoord op bieden.”

Het volledige artikel lees je op durfdenken.be