Alumni

Voor wie?

Deze pagina is er voor alumni vertalen, tolken of meertalige communicatie van een van de volgende instellingen: Vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie van de Universiteit Gent; Departement Vertaalkunde van de Hogeschool Gent; Departement Vertaalkunde van de Mercator Hogeschool; De Provinciale Hogeschool voor Vertalers en Tolken (PHVT); Het Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken (HIVET).

Waar werken onze alumni nu?

Een beetje overal blijkt. In het bedrijfsleven worden ze door hun uitgebreide talenkennis en skills met open armen ontvangen. Een aantal alumni zijn (sport)journalist of radiomaker geworden. Heel wat onder hen, werken in het onderwijs of voor de overheid. Een eigen vertaalbureau, een functie als redacteur, communicatiespecialist, copywriter, persverantwoordelijke, ondertitelaar, lesgever, social media manager,… het kan allemaal. Een (niet-exhaustieve) opsomming kan je hier terugvinden. 

Getuigenissen alumni

Een aantal alumni deelden een video- of geschreven getuigenis over hun ervaringen met onze opleiding.

We verzamelden een deel van deze getuigenissen in onze VTC-Alumnikranten (deel 1 en deel 2).

Eén richting, meerdere wegen: toegepaste taalkunde
Vier alumni blikken terug op hun opleiding en de richting die ze uiteindelijk uitgingen. Wat begon op dezelfde weg leidde naar andere oorden. Alexander, Nikki, Bart en Eline studeerden allevier toegepaste taalkunde. De passie voor talen is er nog steeds en komt bij elk van hen op een andere manier tot uiting in hun job. Lees het artikel op durfdenken.

FB-groep

De FB-groep wil de alumni op de hoogte houden van interessante activiteiten en vacatures. Daarnaast willen we alumni aanmoedigen om zelf ook vacatures, tips en vragen met elkaar uit te wisselen, of gewoon contact te bewaren.

Alumnidatabank UGent

Door je te registreren op Infinitum blijf je niet alleen op de hoogte van wat er leeft aan de UGent, maar houd je ook contact met je vroegere medestudenten.

UGent Career Center

Dit online loopbaanplatform verbindt masterstudenten, PhD's, alumni en werkgevers.

Doctoreren

Wil je graag doctoreren, lees dan alles over doctoreren aan de vakgroep/faculteit Letteren en Wijsbegeerte .