Leerkrachten middelbare scholen

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Wil je als leerkracht met je leerlingen graag eens een workshop rond talen komen volgen, neem dan zeker een kijkje in ons aanbod. We organiseren workshops Duits, Italiaans, Spaans en Turks, maar we laten je ook kennismaken met het studeren van talen op academisch niveau.

Wil je de workshop ‘Hoe snel en adequaat kan ik vertalen’ volgen of een interactieve lezing bijwonen over het belang van taal op sociale media? Zet je graag eens je eerste stappen in het tolken om te zien wat dat vergt van je brein? Het kan allemaal! Ook aan de liefhebbers van (taal)technologie werd gedacht met een workshop ‘Hoe verwerkt een computer taal en hoe kan die emoties herkennen?’ Of leer je graag iets bij over 'dynamische tussentaal’ en 'geleerd Standaardnederlands’? Ontdek het volledige aanbod hieronder.

Aanbod workshops met leerlingen

Aanbod nascholingen voor leraren

  • Nascholing woordsoorten en zinsfuncties (23 en 30 maart / 20 en 27 april)

Een aantal lesgevers grammatica, taalpraktijk en tekstrevisie van onze opleiding bundelen de krachten en bieden een nascholing grammatica aan voor leraren Nederlands eerste graad. Ook leerkrachten die in andere graden lesgeven en hun kennis willen bijspijkeren zijn van harte welkom op campus Mercator of online.

De nascholing bestaat uit twee modules van twee sessies die telkens op woensdagnamiddag plaatsvinden. Je kan de modules zowel afzonderlijk als beide volgen, zowel ter plaatse als online. Alle verdere informatie en inschrijven via de Humanities Academie.

Contact

Neem gerust contact op met Kimberley Callens