Voor studenten bachelor 1

Vervolledigen inschrijving

Vergeet niet om je inschrijving te vervolledigen door je curriculum na te kijken en/of aan te vullen. Doe dit zo snel mogelijk. Het stappenplan met een instructievideo kan je daarbij helpen.

Introductiedagen september

Op 21 en 22 september organiseren we introductiedagen met een eerste kennismaking, infosessies per taal en rondleidingen op campus Mercator en campus Boekentoren.

Bekijk zeker ons programma zodat je weet wanneer je verwacht wordt.

 • Donderdag 21 september: 9u-16u
 • Vrijdag 22 september: 8u30-16u

Lesroosters

Via de studiekiezer kan je het rooster van je afstudeerrichting zien. Je vindt echter je persoonlijke lesrooster eens je je persoonlijke curriculum voorgelegd hebt dus) via oasis.ugent.be. Log in met je UGent-account en klik op ‘Mijn kalender’. Zo kom je in TimeEdit (TE) Viewer.

Opmerkingen daarbij:

 • Afhankelijk van de inschrijvingscijfers en de gekozen talen, is het niet uitgesloten dat er nog wijzigingen in je lesrooster optreden. De roosters zijn gemaakt op basis van schattingen en aantallen van de voorbije jaren.

  Als groepen onevenwichtig verdeeld blijken te zijn of als er te weinig studenten in een bepaalde groep zitten, kan de roosteraar nog aanpassingen doen. Hou je persoonlijke lesrooster dus zeker in de gaten.

 • Ben je een student in een modeltraject, dan zie je je rooster zodra je curriculum in voorstel voorgelegd werd. Je dient je curriculum in via oasis. Je wordt automatisch ingedeeld in een groep. Zie je niet alle lessen staan, dan kan het zijn dat je niet automatisch gekoppeld werd. In dat geval moet je zelf je groep toevoegen.

 • Ben je een student in een geïndividualiseerd traject (GIT):

  • dan bekijk je eerst je curriculum via de studiekiezer en dien je vervolgens je curriculum in via oasis.

  • voor de vakken waar er verschillende groepen zijn, moet je zelf je groep toevoegen.

Boeken en syllabi bestellen

 • Vanaf 19 september kan je je boeken en cursussen voor het eerste semester online bestellen (klik op VETO). Het pakket kan je een paar dagen later afhalen in de Standaard Boekhandel op de Kouter in Gent.
 • De boeken- en syllabilijst zijn hier vanaf 15 september te vinden.
 • Vergeet niet om een lidkaart van Veto te kopen, voor je je boeken bestelt, dan krijg je kortingVeto is de studentenvereniging van de vakgroep.

De Veto-lidkaart voor het academiejaar 2023-2024 kost € 10. De kaart moet online aangekocht worden om van de korting te kunnen genieten wanneer je je boeken bestelt. Vanaf 26/09/2023 is de kaart ook te koop aan het onthaal van het A-gebouw en op al onze activiteiten. Ze geeft je niet alleen korting op je boekenpakket voor Toegepaste Taalkunde, maar zorgt er ook voor dat je het hele jaar lang korting krijgt bij bepaalde handelszaken en geeft je voordeligere tarieven voor bepaalde Veto-activiteiten.  Alle info: https://vetogent.fkgent.be/lidkaart

Check je mails

Controleer dagelijks je UGent-mails via owa.ugent.be of via de app op je smartphone.

Ufora en Oasis?

 • Ufora is de digitale leeromgeving van de UGent. Meer uitleg volgt tijdens de introdagen, maar onthoud alvast dat alle belangrijke berichten, algemeen en lesgebonden, via Ufora gecommuniceerd worden
 • Oasis is het onderwijsadministratie- en studenteninformatiesysteem van de UGent. Onthoud dat je in Oasis alle informatie over je inschrijving en curriculum vindt. Ook attesten, je examenresultaten, … zitten in Oasis.