Een geïndividualiseerd traject (GIT) samenstellen

Lees aandachtig de facultaire curriculumregels. Let in het bijzonder op de volgende bepalingen:

  • Ben je nog niet geslaagd voor één of meer vakken van eerste bachelor, dan kan je nog geen vakken opnemen van de master.
  • Je neemt eerst alle vakken uit een lager modeltrajectjaar op vooraleer je vakken van een hoger modeltrajectjaar opneemt.
  • Je houdt rekening met de geadviseerde en verplichte begincompetenties: kijk in de studiefiche of via Plato na of je voldoet aan de gevraagde begincompetenties, en kijk in de curriculumregels (zie tabellen achteraan) of er verplichte begincompetenties of een vereiste volgtijdelijkheid van toepassing zijn.
  • Bekijk in de curriculumregels de bepalingen rond het opnemen van Vakoverschrijdend project, Bachelorproef en rond het opnemen van Masterproef en Multidisciplinair project.
  • Je neemt maximaal 60 studiepunten op. Wil je meer opnemen, bekijk dan in de facultaire curriculumregels (deel 'omvang van een curriculum') of je voldoet aan de voorwaarde.
  • Je kan niet meer studiepunten opnemen dan de stand van je leerkrediet toelaat.

Extra tips

Naast de regels voor het samenstellen van een GIT zijn er nog een aantal andere zaken waar je het best rekening mee houdt. Het is jouw verantwoordelijkheid om een haalbaar en goed doordacht curriculum samen te stellen. Lees daarom onze extra tips na.

Afwijking aanvragen

Indien de voorgestelde GIT, in uitzonderlijke omstandigheden, toch afwijkt van bovenstaande regels, dan overleg je met je trajectbegeleider om samen een voorstel te formuleren aan de curriculumcommissie.

Curriculum registreren

Je dient je curriculumvoorstel in via Oasis uiterlijk op 2 oktober 2023 volgens de werkwijze die je terugvindt via het studentenportaal.

Begeleiding

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, dan nodigen we je graag uit op de infosessie 'Curriculumopmaak voor GIT-studenten" op maandag 18 september 2023 om 17u in auditorium P, campus Boekentoren, Jozef Plateaustraat 22, Gent.

In september en oktober reserveren we onze individuele afspraken graag voor uitzonderlijke situaties en vragen rond studiekeuze en heroriëntering.

Toch een probleem, een vraag of een zorg? Contacteer je trajectbegeleider.

Goedkeuren curriculum

Je curriculum wordt uiterlijk voor 15 november goedgekeurd. Je volgt intussen alle lessen zoals je in je curriculumvoorstel hebt opgenomen. Je krijgt een bericht via je UGent-mail wanneer je voorstel goedgekeurd wordt of als je voorstel niet voldoet aan de regels of keuzebepalingen.