Testen en bijwerken van wetenschappelijke voorkennis

Je kiest voor een opleiding aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Een goede voorkennis zorgt voor een vlotte overgang naar je universitaire studies. Daarom kan je vooraf gebruik maken van de volgende initiatieven.

Testen van wetenschappelijke voorkennis

Om na te gaan hoe het met je wetenschappelijke voorkennis gesteld is, kun je de onderstaande zelftest fysica en zelftest chemie afleggen. Het doel van deze testen is een beeld te schetsen van wat verondersteld wordt als reeds verworven kennis fysica en chemie uit het secundair onderwijs. De juiste begincompetenties zijn immers belangrijk om je studies vlot te kunnen aanvatten.

Zelftest fysica

 Zelftest chemie

Bijwerken van wetenschappelijke voorkennis

Heb je geen wetenschappelijke richting gevolgd in het secundair onderwijs, controleer dan of je in aanmerking komt voor onderstaande initiatieven:

Kan je niet deelnemen aan een vakantiecursus en maak je je zorgen over je wetenschappelijke voorkennis? Maak dan in de eerste weken van het academiejaar een afspraak met een studiebegeleider. Zij kunnen je hulp bieden met het aanvullen en/of opfrissen van jouw kennis.

Stel niet uit, want hoe langer je wacht hoe groter de achterstand wordt die je oploopt.

We wensen je alvast veel succes toe in je nieuwe opleiding!

Contact

Contacteer een studiebegeleider.