Vrijstellingen aanvragen in de opleiding Tandheelkunde

Neem de informatie over vrijstellingen eerst goed door vooraleer je een aanvraagprocedure opstart!

Biochemie en Biotechnologie

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van eerste bachelor Biochemie en Biotechnologie aan de UGent. Raadpleeg het overzicht met vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
 • Ik ben bovenop de opleidingsonderdelen van eerste bachelor, geslaagd voor opleidingsonderdelen van een hoger modeltrajectjaar van de opleiding Biochemie en Biotechnologie aan de UGent. Deze extra vrijstellingen worden niet automatisch goedgekeurd. Deze vrijstellingen kan je aanvragen via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Biochemie en Biotechnologie aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.

Biomedische Wetenschappen

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de bachelor Biomedische Wetenschappen aan de UGent. Raadpleeg het overzicht met vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
 • Ik ben bovenop de opleidingsonderdelen van de bachelor, geslaagd voor opleidingsonderdelen van de master Biomedische Wetenschappen aan de UGent. Deze extra vrijstellingen worden niet automatisch goedgekeurd. Deze vrijstellingen kan je aanvragen via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Biomedische Wetenschappen aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.

Diergeneeskunde

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van eerste bachelor Diergeneeskunde aan de UGent. Raadpleeg het overzicht met vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
 • Ik ben bovenop de opleidingsonderdelen van eerste bachelor, geslaagd voor opleidingsonderdelen van een hoger modeltrajectjaar van de opleiding Diergeneeskunde aan de UGent. Deze extra vrijstellingen worden niet automatisch goedgekeurd. Deze vrijstellingen kan je aanvragen via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Diergeneeskunde aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.

Farmaceutische Wetenschappen

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van eerste bachelor Farmaceutische Wetenschappen aan de UGent. Raadpleeg het overzicht met vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
 • Ik ben bovenop de opleidingsonderdelen van eerste bachelor, geslaagd voor opleidingsonderdelen van een hoger modeltrajectjaar van de opleiding Farmaceutische Wetenschappen aan de UGent. Deze extra vrijstellingen worden niet automatisch goedgekeurd. Deze vrijstellingen kan je aanvragen via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Farmaceutische Wetenschappen aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.

Geneeskunde

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen in de bachelor Geneeskunde aan de UGent. Raadpleeg het overzicht met vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
 • Ik ben bovenop de opleidingsonderdelen van de bachelor Geneeskunde, geslaagd voor opleidingsonderdelen van de master Geneeskunde aan de UGent. Deze extra vrijstellingen worden niet automatisch goedgekeurd. Deze vrijstellingen kan je aanvragen via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Geneeskunde aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik behaalde een masterdiploma in de Geneeskunde aan een Vlaamse onderwijsinstelling. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen/Bewegings- en Sportwetenschappen

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van eerste bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de UGent. Raadpleeg het overzicht met vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
 • Ik ben bovenop de opleidingsonderdelen van eerste bachelor, geslaagd voor opleidingsonderdelen van een hoger modeltrajectjaar van de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen/Bewegings- en sportwetenschappen aan de UGent. Deze extra vrijstellingen worden niet automatisch goedgekeurd. Deze vrijstellingen kan je aanvragen via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen/Bewegings- en sportwetenschappen aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.

Logopedische en Audiologische Wetenschappen

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan de UGent. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben. Er zijn geen vrijstellingen mogelijk op basis van credits behaald in eerste bachelor. 
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.

Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van eerste en/of tweede bachelor Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de UGent. Raadpleeg het overzicht met vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
 • Ik ben bovenop de opleidingsonderdelen van eerste en/of tweede bachelor, geslaagd voor opleidingsonderdelen van een hoger modeltrajectjaar van de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de UGent. Deze extra vrijstellingen worden niet automatisch goedgekeurd. Deze vrijstellingen kan je aanvragen via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.

Tandheelkunde aan een andere onderwijsinstelling

 • Ik heb nog geen bachelor in de Tandheelkunde behaald aan een andere onderwijsinstelling en wens over te stappen naar de opleiding Tandheelkunde aan de UGent. Deze overstap wordt ten sterkste afgeraden. Neem steeds contact op met een trajectbegeleider.
 • Ik heb een bachelor in de Tandheelkunde behaald aan een andere onderwijsinstelling en wens de master Tandheelkunde te volgen aan de UGent. Deze overstap is mogelijk. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie.

Overstap vanuit een andere opleiding

Indien jouw opleiding niet in bovenstaande lijst voorkwam dan dien je volgende procedure te doorlopen om vrijstellingen aan te vragen.

Contact

Vrijstellingen.ge@ugent.be