Bachelor in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

De infodag van zaterdag 28 maart 2020 is geannuleerd. Dat vinden we zelf erg jammer, we hadden je graag ontmoet. Gelukkig kan je onze opleiding Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie hieronder online ontdekken op je eigen tempo:

Voorstelling van de opleiding

Kinesitherapie betekent letterlijk ‘behandelen door bewegen’.

Met alle beschikbare middelen proberen kinesitherapeuten de capaciteiten van de patiënt te optimaliseren: het opnieuw leren lopen na een ongeval, specifieke ademhalingstechnieken aanleren om een hart- en/of longpatiënt een meer comfortabel bestaan te bieden, een bewegingsprogramma opstellen voor een diabetespatiënt, valpreventie geven aan ouderen, mobiliseren van de wervelkolom bij acute rugklachten ... Het is maar een greep uit de brede waaier van taken die dagelijks nog uitbreidt. Kinesitherapie is in feite zoals het leven zelf, voortdurend in beweging!

 

  Stage

  Via verschillende stages in binnen- of buitenland leer je kennis en vaardigheden toepassen op verschillende patiënten en situaties. 

  Vanaf het tweede bachelorjaar verken je de kinesitherapie via gerichte opdrachten en kijkstages. In het derde bachelorjaar en (eerste) masterjaar doorloop je een aantal vaste stageblokken in diverse ziekenhuisdiensten, instellingen voor mindervalide personen, sportclubs en privépraktijken. Tijdens het tweede masterjaar loop je uitsluitend stage binnen je gekozen afstudeerrichting.

  Afstudeerrichtingen

  De opleiding heeft 4 mogelijke master afstudeerrichtingen:

  Of wil je leraar worden met méér? Kies dan voor de educatieve master.

  Internationale ervaring

  Tijdens je masteropleiding kan je kiezen om één van de stages in het buitenland volgen. Er worden stageplaatsen voorzien in Europa of in ontwikkelingslanden (overzeese ervaringen) voor meestal maximaal drie maanden.

   

  Vereiste voorkennis

  Voldoende voorkennis van de basiswetenschappen is noodzakelijk. 

  Ook een zekere sportieve belangstelling is mooi meegenomen omdat een goede fysieke conditie als kinesitherapeut een niet te onderschatten voordeel is bij het uitvoeren van de behandelingstechnieken. 

  Twijfel je of je in aanmerking komt?

  Bachelorbeurs

  Kon je niet aanwezig zijn op de digitale infodagen van de faculteit, dan biedt deze extra infobeurs op zaterdag 5 september 2020 je nog een kans om kennis te maken met onze opleidingen. Op campus Ufo vind je infostands van alle opleidingen van de hele UGent. Er zijn die dag geen uitgebreide informatiesessies, maar er zijn informanten aanwezig van al onze opleidingen die je vragen zullen beantwoorden.

  • Zaterdag 5 september 2020 van 10 u. tot 16 u.
  • Campus Ufo, Ufo: Sint-Pietersnieuwstraat 33, Gent
  • Inschrijven mogelijk vanaf 10 augustus via www.ugent.be/bachelorbeurs

  Veelgestelde vragen

  Normaal zijn de infodagen het moment om veel vragen te stellen. Het feit dat dat nu niet kan, betekent niet dat we niet graag op jullie vragen antwoorden. Daarom hebben we alvast de meest gestelde opgelijst. Met antwoord uiteraard.

  Welk soort vakken en werkvormen zijn er? Welke vooropleiding en voorkennis is aangeraden? Hoe sportief moet je zijn? Wat zijn de slaagcijfers? Op welke locaties is er les? Welk beroep kan je uitoefenen?

  Alles over studeren aan de UGent

  In de universiteit spreken we over een academiejaar, over studiepunten, leerkrediet ... Allemaal nieuwe begrippen die horen bij het studeren aan de UGent. Kom te weten wat dit allemaal betekent:

  Contact

  Zit je nog met vragen? Spreek ons aan:

  Evelien Van Waes