Facultaire opnamestudio

Personeel en studenten FLW kunnen gebruik maken van onze opnamestudio.

In de vleugel Magnel van de faculteitsbibliotheek bevindt zich de facultaire opnamestudio. Deze is vooreerst ingericht als podcast- en audiostudio. Er is echter ook een mogelijkheid deze op te stellen in het kader van bv. videopitches.
Onderzoekers en docenten kunnen de ruimte gebruiken en materiaal uitlenen in functie van onderzoek en onderwijs. Ook studenten van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte kunnen de studio reserveren of bepaalde items uitlenen in het kader van lesopdrachten.

Materiaal en Mogelijkheden

Podcast en Audio

De studio is uitgerust met vier professionele microfoons. Via een audio-interface kan je deze verbinden met een eigen toestel of de aanwezige Mac die beschikt over de software Garageband, Reaper en Audacity. Er zijn tevens vier koptelefoons aanwezig om de opnames te volgen.

Podcaststudio

Voor veld-interviews kan je een Tascam DR-40X (incl. windkap) ontlenen, eventueel aangevuld met 2 microfoons (incl. windkap) of een headset-microfoon of een dasspeld-microfoon.

Video

Er zijn twee camera’s (Canon XA11 full HD camcorder) inclusief statieven beschikbaar. Deze kunnen aangevuld worden met 2 microfoons (incl. windkap) of een dasspeld-microfoon.

Alle video-materiaal kan in de studio gebruikt worden of kan in het kader van lesopdrachten uitgeleend worden.

Bij gebruik in de studio is er de mogelijkheid tot het plaatsen van een green screen en enkele studiolampen. Verder kun je de opnames monitoren, rechtstreeks opnemen via OBS of monteren met Da Vinci Resolve.

Multimediaruimte

Reserveren

Om te reserveren of voor meer informatie omtrent de beschikbaarheid van de studio en het materiaal stuur je een mailtje naar studio.flw@ugent.be.

Wat het opnemen van kennisclips, interviews, panelgesprekken en dergelijke betreft kan je als lesgever gebruik maken van de professionele opnamestudio in Home Vermeylen (Stalhof 8). Voorafgaand aan de eigenlijke opname vindt er eerst een verplicht intakegesprek plaats. Verder is tijdens de kantooruren ook steeds (gratis) technische ondersteuning aanwezig zodat je je alvast geen zorgen hoeft te maken over eventuele technische drempels.
Praktische info over de opnamestudio Stalhof