Examenresultaten

De examenresultaten worden via oasis.ugent.be bekend gemaakt.

  • voor de eerstesemesterexamenperiode: donderdag 4 februari 2021 vanaf 17u30
  • voor de tweedesemesterexamenperiode: donderdag 1 juli 2021 vanaf 17u30
  • voor de tweedekansexamenperiode: donderdag 16 september 2021 vanaf 17u30

Studenten die afstuderen in een masteropleiding, master-na-masteropleiding, postgraduaatsopleiding of permanente vorming worden vriendelijk uitgenodigd op de plechtige proclamatie.

Concreet: je puntenlijst downloaden

  1. Log in op oasis.ugent.be met je UGent account.
  2. Klik in het linkermenu onder ‘Curriculum’ op 'Curriculum bewerken' (met tussen haakjes de tweelettercode van de faculteit).
  3. Vink de afstudeerrichting aan waarvan je de puntenlijst wil afdrukken. De knop 'Puntenlijst afdrukken' wordt beschikbaar.
  4. De puntenlijst wordt aangemaakt en getoond in PDF-formaat. Afhankelijk van de instellingen van je browser kan het zijn dat de browser eerst een bevestiging vraagt om de PDF te mogen ophalen.
  5. De puntenlijst wordt getoond in de PDF-viewer van je computer. Je kan de puntenlijst opslaan of afdrukken.
  6. In meer dan 1 opleiding ingeschreven? Om de puntenlijst van je tweede opleiding te kunnen openen, moet je eerst het ‘vinkje’ in het vierkantje voor je eerste opleiding verwijderen en daarna stap 3 tot 5 uitvoeren voor je tweede opleiding.

Bij problemen met het opvragen van je puntenlijst, contacteer helpdesk.oasis@UGent.be .

Op je puntenlijst staat naast het deliberatiepakket ‘geslaagd’, ‘niet geslaagd’ of ‘geen uitspraak beschikbaar’ (bij niet-volledige deliberatiepakketten). Als hier ‘geslaagd’ staat en je hebt opleidingsonderdelen met een G-code op je puntenlijst (= geen 10/20 behaald, maar wel gedelibereerd), dan moet je voor deze opleidingsonderdelen niet opnieuw examen afleggen in de tweedekansexamenperiode (augustus-september) en uiteraard ook niet in het volgende academiejaar.

Bij een ontbrekend examenresultaat dien je zo snel mogelijk contact op te nemen met de lesgever van het betreffende opleidingsonderdeel en hem/haar te vragen het correcte resultaat door te mailen naar .
Bij sommige studenten die in het buitenland studeren werden nog niet alle resultaten ingevoerd, aangezien nog niet alle punten doorgegeven werden. Voor vragen hieromtrent kan je mailen naar jouw FCI-verantwoordelijke.