Alle info over Toegepaste Taalkunde in de nieuwe brochure

(27-11-2023) Hou je van talen en zie je jezelf schitteren in onze meertalige wereld? Dan is de opleiding Toegepaste Taalkunde iets voor jou!

  • Je leert vloeiend communiceren, vertalen of tolken in een of twee vreemde talen en in het Nederlands. Of je leert in de educatieve master hoe je als leerkracht je talenkennis met een volgende generatie kan delen. In de opleiding Toegepaste Taalkunde word je onder de vleugels van onze deskundige docenten een echte taalprofessional. Bovendien krijg je de kans om een semester in het buitenland te studeren en stage te lopen tijdens je master. Zo ben je klaar voor een boeiende meertalige carrière. De unieke vaardigheden van onze studenten zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt.
  • Heb je naast je liefde voor taal ook interesse in hoe tools zoals DeepL en ChatGPT werken? Dan kan je vanaf 2024 kiezen voor een nieuw traject taaltechnologie. Bedrijven zetten steeds vaker en meer in op (taal)technologie, en de vraag naar expertise in het domein van de natuurlijke taalverwerking neemt enorm toe. In het nieuwe traject taaltechnologie leer je hoe computers taal begrijpen en produceren en waarom die taken zo moeilijk zijn. Die kennis is cruciaal om te weten hoe AI-systemen ontwikkeld worden en om ze bijgevolg slim te kunnen aanwenden.

Wil je meer weten over de opleiding, bekijk dan zeker onze brochure. 

We organiseren ook infomomenten op zaterdag 16 maart, zaterdag 20 april en dinsdag 3 september.