Getuigenissen CALM

Alumni van het postgraduaat CALM (Computer Assisted Language Mediation) delen graag hun ervaringen.

Helen Hutsebaut
CALM 2017-2018 & Master of Arts in het Vertalen, UGent 

“CALM is dé perfecte opleiding als je naast je talen ook meer inzicht wil verwerven in technologische vaardigheden en tools."

"Deze opleiding is zeer praktijkgericht en ze biedt je inzichten in de huidige vertaal- en communicatiesector. Door het ruime aanbod aan vakken, ontdek je snel waar je interesses liggen en waar je eventueel in wil verder gaan. Je krijgt tevens de kans om al deze kennis verder uit te bouwen tijdens de stage aan het einde van de opleiding. Een bijkomend pluspunt is de persoonlijke aanpak van de docenten. Door de kleine groepjes, hebben de docenten meer tijd en aandacht voor diegenen die wat meer hulp nodig hebben. Daarnaast leer je al heel wat bedrijven kennen door de vele lezingen die worden gegeven, waardoor je connecties kan uitbouwen die eventueel in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik kan deze opleiding aanraden voor iedereen met interesse in taal, technologie en communicatie."

Lode Rosseels
CALM 2017-2018 & Master of Arts in Oosterse talen en culturen, UGent 

Ik ben aan CALM begonnen omdat ik mijn kansen op de arbeidsmarkt als student Taal- en Letterkunde wou vergroten. Het hele jaar bestond uit erg interessante practica, workshops, projecten en lezingen door vakspecialisten." We waren een erg diverse groep studenten, iedereen kon zijn favoriete vakken en onderwerpen kiezen, en we leerden ook voortdurend van elkaar."

"Ik leerde onder andere werken met vertaal- en terminologieprogramma's, programmeerde mijn eigen webcrawler, bouwde vertaalmachines, enzovoort. Na de stage in het tweede semester waarin ik al deze cutting-edge kennis kon toepassen, had ik al meteen vooruitzichten op een studentenjob en een vaste positie bij een vertaalbedrijf!"

"CALM is een erg toegankelijk maar tegelijk enorm waardevol en actueel programma dat je carrière gegarandeerd een grote boost geeft!