Welke Honoursprogramma’s bestaan er?

De Honoursprogramma's richten zich tot gemotiveerde bachelorstudenten die een intellectuele uitdaging willen aangaan over de grenzen van hun eigen vakgebied heen.

Je laat als student zelf je interesse blijken en je wordt geselecteerd op basis van je studieresultaten en een motivatiebrief.

Studenten in de Toegepaste Taalkunde kunnen deelnemen aan de volgende Honoursprogramma’s:

  • Applied European Languages (AEL): Studenten die Duits-Frans, Duits-Spaans of Frans-Spaans volgen en goede resultaten behalen, kunnen nog meer buitenlandervaring opdoen via het AEL-programma, waarbij ze hun bachelorstudie verspreiden over vier jaar en in totaal twee jaar daarvan studeren aan drie verschillende universiteiten.
  • Het universiteitsbreed honoursprogramma ‘Quetelet colleges": (Inter)nationale experts uit verschillende domeinen gaan er samen met een kleine, selecte groep studenten op zoek naar het hoe en waarom van wetenschap, cultuur en samenleving.
  • Het Honoursprogramma Humane Wetenschappen & Maatschappij ‘Think & Talk’: Dit is een interfacultair honoursprogramma van de faculteiten Letteren en Wijsbegeerte, Recht en Criminologie, Economie en Bedrijfskunde, Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, en Politieke en Sociale Wetenschappen. In boeiende debatten maak je kennis met invalshoeken uit andere disciplines dan de jouwe, en ontmoet je experten en studenten uit de vijf betrokken faculteiten.

Andere veelgestelde vragen