Waarom is taaltechnologie nuttig als je talen studeert?

Wist je dat de meest recente innovaties in artificiële intelligentie in de eerste plaats te danken zijn aan vooruitgang in taaltechnologie? Denk maar aan de lancering van ChatGPT eind 2022, waardoor een writer’s block misschien voorgoed tot het verleden behoort. We kunnen taal dus beschouwen als een belangrijke sleutel tot artificiële intelligentie. De ontwikkelingen binnen AI gaan razendsnel en beïnvloeden quasi elk beroep. We zien dan ook dat er wereldwijd een groeiende vraag is naar taalprofessionals met technologische skills. Bovendien is de doorsnee werkvloer vandaag een smeltkroes van talen en nationaliteiten.

Onze maatschappij is meertaliger dan ooit, onder andere dankzij de digitalisering. Om aan deze exponentiële groei van (ver)taalnoden te kunnen beantwoorden is taaltechnologie onmisbaar geworden voor vertalers, tolken en communicatiespecialisten. Steeds vaker zijn zij experts in het combineren van taal én technologie.

De sterkte van de opleiding Vertalen, Tolken en Communicatie is dat we bewust een digitaal traject in de opleiding te integreren met de mogelijkheid om te specialiserenDe combinatie van een sterke kennis van talen en een uitgebreid pakket van digitale skills zorgt ervoor dat je een bijzonder gegeerd profiel hebt voor de arbeidsmarkt.

Meer info over taaltechnologie