Voor wie?

Kan ik in aanmerking komen voor een wooneenheid in één van de Universitaire homes?

Je komt in aanmerking om een kamer of studio te huren als je ingeschreven bent voor één of meerdere diplomacontracten aan de UGent met een totaliteit van minstens 27 studiepunten, met uitzondering van 1 afstudeerjaar. Op het moment van je eerste aanvraag dien je ook gerechtigd te zijn op een Groeipakket of kinderbijslag, maar deze leeftijdgrens is niet van toepassing op heraanvragers.
Ben je reeds in het bezit van een masterdiploma, dan kan je geen wooneenheid (her)aanvragen.

Enkele principes voor tijdige aanvragen (ingediend voor 1 mei):

-          Een student die zich voor de 1e keer inschrijft voor een 1e bachelor, krijgt een hogere prioriteit dan een 1e kameraanvraag van een ouderejaarsstudent

-          Studenten met een studietoelage krijgen een hogere prioriteit

De beschikbare kamers en studio's worden in juni toegewezen aan de hand van de prioriteitenlijst

Wooneenheid aanvragen

Uitsluitend als koppel (of alleenstaande ouder met max. 1 inwonend kind, dat financieel ten laste is), kan je een flat huren in home Heymans.
De voorwaarde om te huren is dat de ‘hoofdaanvrager’ is ingeschreven voor één of meerdere diplomacontracten aan de UGent met een totaliteit van minimum 27 studiepunten (met uitzondering van slechts één afstudeerjaar) voor een opleiding tot het behalen van een eerste masterdiploma, een educatieve Master, SLO of één ManaMa aansluitend gevolgd op het behalen van een eerste masterdiploma.

De beschikbare flats worden in juni toegewezen aan de hand van de prioriteitenlijst.

Wooneenheid aanvragen

Ben je UGent- of hogeschoolstudent met een functiebeperking, dan kan je beroep doen op een aantal aangepaste wooneenheden.
Er zijn uitsluitend kamers in Vermeylen en studio's in home Bertha De Vriese.
Contacteer Charlotte De Lange, 09 264 72 66.

Zal je niet als reguliere UGent-student ingeschreven zijn, kom je alsnog in aanmerking als je tot een van de volgende groepen toebehoort.

• Inkomende uitwisselingsstudenten, studenten uit specifieke opleidingen en PhD studentenalle informatie.
  • Deelnemers aan congressen of zomercursussen, georganiseerd door de UGent
    Medewerkers van vakgroepen of van faculteiten kunnen wooneenheden huren voor deelnemers aan congressen of zomercursussen (min. 10 personen).
    Individuele reservaties worden niet aanvaard.
  • Hogeschoolstudent met functiebeperking
    Je kan beroep doen op een aantal aangepaste kamers in home Vermeylen of studio’s in Home Bertha.
    Contacteer Charlotte De Lange, 09 264 72 66.