GIT-info voor studenten die reeds geslaagd zijn voor 1e bachelor OF voor studenten die schakel- of voorbereidingsprogramma combineren met vakken uit de master.

Lees hieronder de bindende regels en gouden tips voor het samenstellen van je curriculum.

Bindende regels voor het samenstellen van je curriculum

Regel 1: Neem alle nog af te leggen vakken uit je laagste modeltrajectjaar op in je curriculum.

• GIT BA2-BA3, BA2 is laagste modeltrajectjaar
  • GIT schakel – master, schakeljaar is laagste modeltrajectjaar

Regel 2: Controleer of je voldoet aan geldende regels omtrent strikte volgtijdelijkheid bij het opnemen van vakken uit een hoger modeltrajectjaar.

• GIT BA2-BA3, BA3 is hoger modeltrajectjaar
  • GIT schakel – master, masterjaar is hoger modeltrajectjaar

Regel 3: Controleer of je voldoet aan de geldende regels omtrent gelijktijdigheid bij het samenstellen van je curriculum.

Regel 4: Je kan niet meer studiepunten opnemen in je curriculum dan dat je persoonlijk leerkrediet toelaat

Afwijking op bindende regels mogelijk?

De curriculumcommissie keurt enkel curriculumvoorstellen goed wanneer deze conform zijn samengesteld volgens bovenstaande regels. Een afwijking op bovenstaande bindende regels is dus niet mogelijk, behalve in volgende uitzonderlijke situatie. (o.a. in geval je curriculum minder dan 50 SP omvat).

Richtlijnen voor het samenstellen van je curriculum (gouden tips én geadviseerde volgtijdelijkheid)

Zoals hierboven wordt vermeld, wordt de omvang van je GIT bepaald door de toepassing van strikte volgtijdelijkheid en gelijktijdigheid, maar ook door de hoeveelheid aan studiepunten die je nog hebt aan leerkrediet. Het is jouw verantwoordelijkheid om een haalbaar curriculum samen te stellen. De faculteit geeft je daarom een aantal gouden tips mee voor het samenstellen van een realistisch en goed doordacht curriculum. Hou ook zeker rekening met de geadviseerde volgtijdelijkheid die je opleiding je aanraadt. Dit is een andere vorm van volgtijdelijkheid dan de strikte volgtijdelijkheid die bindend is. Deze vorm van volgtijdelijkheid is louter adviserend.

Registratie van je curriculum

Je dient je curriculumvoorstel in via OASIS. De deadline voor het indienen van je voorstel is vrijdag 29 september 2017. Maak gebruik van de stap-voor-stap handleiding per opleiding waarin beschreven staat hoe je kan (her)inschrijven, je curriculum in OASIS kan inbrengen en je curriculum kan voorleggen aan de curriculumcommissie.

Begeleiding bij het samenstellen van je curriculum

Op donderdag 14 september 2017 om 13u00 in auditorium D organiseren de trajectbegeleiders een algemene infosessie over het geïndividualiseerd traject.
Daarnaast worden ook nog workshops gegeven waarin je onder begeleiding je curriculum kan samenstellen in OASIS. Heb je nog vragen, kom dan zeker naar de infosessie en/of begeleide workshop.