Je heroriënteert naar een FEA-opleiding

Wanneer je heroriënteert naar een opleiding in de faculteit ingenieurswetenschappen en architectuur (FEA) kan je via het krijgen van vrijstellingen terechtkomen in een geïndividualiseerd traject (GIT).

Opleidingsprogramma

Wanneer je denkt aan heroriënteren naar één van de opleidingen in de faculteit ingenieurswetenschappen en architectuur en vrijstellingen wenst aan te vragen in deze opleiding, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de inhoud en de opbouw van het programma. De opleidingsprogramma’s en studiefiches kan je terugvinden in de studiekiezer.

Vrijstellingen

Denk je op basis van de informatie in de studiekiezer dat een vak in de opleiding op het vlak van inhoud, aantal studiepunten en eindcompetenties overeenstemt met een of meerdere vak(ken) waarvoor je reeds een credit hebt behaald in een andere opleiding, dan kan je een vrijstellingsaanvraag indienen.

Inschrijven

Schrijf je in voor de bachelor burgerlijk of industrieel ingenieur en wens je al vakken van het tweede modeltrajectjaar op te nemen? Contacteer dan je trajectbegeleider vóór je de inschrijvingsprocedure start! Zij kan je immers toelating geven om in te schrijven voor de vervolgopleiding in de plaats van voor het gemeenschappelijke eerste jaar.

De inschrijvingsprocedure kan je hier terugvinden.

Curriculum samenstellen

Bekijk hier de regels die gelden bij het samenstellen van je individuele curriculum.