Starttoetsen (verplichte ijkingstoetsen)

Concept

De faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de Universiteit Gent organiseert in samenwerking met KU Leuven, UAntwerpen en VUB starttoetsen (verplichte ijkingstoetsen) voor leerlingen die geïnteresseerd zijn om de opleiding burgerlijk ingenieur, burgerlijk ingenieur-architect of industrieel ingenieur te starten. 

Deze toets helpt je om in te schatten of je beschikt over voldoende wiskundige en wetenschappelijke kennis en vaardigheden in relatie tot het verwachte instapniveau voor de opleiding.

Is deelname verplicht?

Deelname aan de starttoetsen (verplichte ijkingstoetsen) voor de opleiding burgerlijk ingenieur, burgerlijk ingenieur-architect of industrieel ingenieur is verplicht om te kunnen inschrijven voor die opleiding. 

Een vrijstelling van deelname kan aangevraagd worden op basis van een standaarduitzondering of op basis van bijzondere individuele omstandigheden: hier vind je meer info.

Het resultaat dat je behaalt is niet-bindend. Maar als je niet geslaagd bent, dan moet je een remediëringstraject volgen om jouw voorkennis bij te spijkeren. (Meer info op de volgende pagina's).

Kies jouw starttoets (verplichte ijkingstoets)