IJkingstoets industrieel ingenieur

Wat wordt er getest?

De test bestaat uit een reeks meerkeuzevragen die vooral je wiskundige voorkennis testen. Naast je kennis van basisbegrippen wiskunde, testen we ook je wiskundige vaardigheden en gaan we na of je een probleem in een wiskundige gedaante kan omzetten, een oplossing kan vinden en deze kan interpreteren.

Daarnaast wordt ook getest of je in staat bent een technologische tekst juist te interpreteren.

Voorbeeldvragen

Op de website van de ijkingstoets kan je voorbeeldvragen met antwoorden van vorige sessies vinden.

Je kan ook het boekje met de voorbeeldvragen downloaden.

Praktische informatie

Wanneer?

  Woensdag 1 juli 2020, van 9u30 tot 13u30 en zaterdag 29 augustus 2020, van 14u tot 18u. 

  Waar?

  In Gent: Campus Schoonmeersen, Valentin Vaerwyckweg 1, 9000 Gent.
  In Kortrijk: Graaf Karel de Goedelaan 5, 8500 Kortrijk.

  Formularium

  Tijdens de toets stellen we een formularium ter beschikking.

  Wat breng ik mee?

  Hulpmiddelen zoals boeken, rekentoestel, gsm, passer, geodriehoek,... zijn niet toegelaten. Je mag enkel een potlood, gom en balpen bij je hebben en eventueel een koekje en een drankje.

  Wanneer krijg ik feedback?

  Korte tijd later zal je je punten, alsook een kwalitatieve beoordeling van je prestatie, eveneens via elektronische weg te weten komen. De resultaten geven je een beeld van je kennis, vaardigheden en motivatie op het ogenblik van de toets.

  Inschrijven

  Je kan inschrijven voor de eerste sessie van 2 maart t.e.m. 7 juni 2020 en voor de tweede sessie van 2 maart t.e.m. 16 augustus, via de website van de ijkingstoets.

  Zomercursus

  Als na de ijkingstoets van juni blijkt dat je kennis nog wat moet worden bijgespijkerd, is er nog voldoende tijd om dat te doen. Je kan bijvoorbeeld oefenen via de zelftest wiskunde of deelnemen aan de zomercursussen van de faculteit. 

  En daarna?

  Het stopt natuurlijk niet bij de ijkingstoets. De faculteit heeft een heel na-traject uitgetekend om je verder op weg te helpen.

  Meer info over de opleidingen