IJkingstoets industrieel ingenieur

De verplichte deelname aan een ijkingstoets voor de opleiding industriële wetenschappen is geannuleerd voor het academiejaar 2020-2021.  We voorzien echter wel een online alternatief en raden iedereen die overweegt om deze studies aan te vatten ten zeerste aan om de toets af te leggen. Op basis van je resultaat weet je of je goed voorbereid aan de start komt, of dat je je kennis en vaardigheden best verder aanvult via onze zelftest en/of zomercursussen

Wat wordt er getest?

De test bestaat uit een reeks meerkeuzevragen die vooral je wiskundige voorkennis testen. Naast je kennis van basisbegrippen wiskunde, testen we ook je wiskundige vaardigheden en gaan we na of je een probleem in een wiskundige gedaante kan omzetten, een oplossing kan vinden en deze kan interpreteren.

Daarnaast wordt ook getest of je in staat bent een technologische tekst juist te interpreteren.

Voorbeeldvragen

Op de website van de ijkingstoets kan je voorbeeldvragen met antwoorden van vorige sessies vinden.

Je kan ook het boekje met de voorbeeldvragen downloaden.

Praktische informatie

Wanneer?

  • Online toets op 24 augustus 2020. De toets kan gedurende de ganse dag afgelegd worden en duurt ongeveer 3 uur. 

Wanneer krijg ik feedback?

Korte tijd later zal je je punten, alsook een kwalitatieve beoordeling van je prestatie, eveneens via elektronische weg te weten komen. De resultaten geven je een beeld van je kennis, vaardigheden en motivatie op het ogenblik van de toets.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht via www.ijkingstoets.be. De inschrijvingsperiode loopt van 1 juni t.e.m. 15 augustus 2020. 

Zelftest en zomercursussen

Als na het afleggen van de ijkingstoets blijkt dat je kennis nog wat moet worden bijgespijkerd, dan kan je oefenen via de zelftest wiskunde of deelnemen aan de zomercursussen van de faculteit. 

En daarna?

Het stopt natuurlijk niet bij de ijkingstoets. De faculteit heeft een heel na-traject uitgetekend om je verder op weg te helpen.

Meer info over de opleidingen