Nieuwsberichten

‘Luchtfoto 1914-1918’: ontdek het oorlogslandschap vanuit vogelperspectief

Meer dan 2.500 luchtfoto’s uit de Eerste Wereldoorlog zijn nu beschikbaar op het geoportaal ‘Luchtfoto 1914-1918’, een project van o.a. de vakgroep Archeologie. Het portaal biedt een schat aan informatie over het landschap van ruim 100 jaar geleden.

Lees verder...

Tentoonstelling Albert Baertsoen in MSK met medewerking van onderzoekers René Vermeir en Stefan Huygebaert

Lees verder...

Stem op je favoriete wetenschapscommunicator

UGent-onderzoekers zetten zich dagelijks in om hun eigen fascinatie voor wetenschap te delen met de hele samenleving. Dat is ook de KVAB en de Jonge Academie niet ontgaan. Ze bekroonden enkele UGent'ers met een Onderscheiding Wetenschapscommunicatie.

Lees verder...

Een studiekeuze maken?

Ben jij laatstejaars secundair en wil je volgend jaar starten aan de universiteit? Een studiekeuze maken, hoe begin je eraan?

Lees verder...

Help mee aan wetenschap: werknemers, werkgevers en ondernemers gezocht om een communicatietraining uit te proberen

De MULTIPLES-onderzoeksgroep van de Universiteit Gent wil een nieuwe aanpak verkennen voor communicatietraining in bedrijven en organisaties. Deelnemers kunnen de training volgen en hun mening geven over zowel het verloop als het effect ervan.

Lees verder...

Inaugurele rede curator Humanities Academie: 'Oekraïne, grensland?'

Op woensdag 5 oktober hield Johan de Boose in de Balzaal van de Vooruit zijn inaugurele rede als curator van de Humanities Academie voor het academiejaar 2022-23.

Lees verder...

UGent op het filmfestival

De UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 49e editie van het festival, van 11 tot 22 oktober 2022.

Lees verder...

Nieuw: micro-credentials

Sinds dit academiejaar kan je je inschrijven voor micro-credentials. Ontdek het volledige aanbod op de website van onze Humanities Academie.

Lees verder...

UGent kiest voor de renovatiebenadering door Havana-Karuur-SEA-Wim Cuyvers voor Technicum 4

Met de renovatie van het Technicum 4 geeft de UGent opnieuw een van de vijf laboratoriumgebouwen van het Technicumcomplex een nieuwe bestemming.

Lees verder...

LW-studenten met Fayatbeurs naar Cambridge

Mathijs Clement (Historische taal- en letterkunde) en Samuel vander Straeten (Geschiedenis) ontvingen een van de eerste Fayatbeurzen. Het beursprogramma geeft Vlaamse topstudenten de kans om te studeren aan een buitenlandse gerenommeerde universiteit

Lees verder...