Nieuwsberichten

Universiteit Gent lanceert eerste Nederlandstalig boek over taaltechnologie voor een breed publiek

Taal vormt de sleutel tot echte artificiële intelligentie. Maar wat schuilt er nu precies onder de motorkap van AI-tools? Redacteurs Cynthia Van Hee en Véronique Hoste geven het antwoord in het eerste Nederlandstalige boek over taaltechnologie.

Lees verder...

Faculteitsbibliotheek wordt opnieuw plantenhotel

Planten op kot en geen zin om ze deze zomer aan hun lot over te laten? Breng ze dan naar het plantenhotel in de Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte.

Lees verder...

UGent'ers nemen deel aan Nerdland Festival

Van 24 tot 26 mei slaat Nerdland Festival de tenten op in Puyenbroeck, Wachtebeke voor drie dagen vol wetenschap, muziek en gezelligheid. Ontdek hieronder welke UGent'ers de affiche sieren.

Lees verder...

Top-ceo Marianne De Backer is UGent-alumnus van het jaar 2024

Ze is een van dé namen in de biotechnologie. Niet alleen als de ceo van Vir Biotechnology maar ook als voorvechtster van vrouwen in topposities scheert ze hoge toppen. Daarom is Marianne De Backer verkozen tot UGent-alumnus van het jaar 2024.

Lees verder...

‘Vers uit de tuin’: tentoonstelling over tuin, natuur en landschap in de 17de-eeuwse poëzie

In 1621 schreef Petrus Hondius een van de eerste Nederlandstalige gedichten over een tuin. UGent-onderzoekers bestudeerden dit gedicht en maakten er een tentoonstelling rond. Bezoek ‘Vers uit de tuin’ van 12 april tot 29 juni in Museum Het Warenhuis.

Lees verder...

UGent blijft nummer één Belgische gastinstelling op gebied van ERC-subsidies

De European Research Council (ERC) heeft de namen bekendgemaakt van 255 uitmuntende onderzoeksleiders die ERC Advanced Grants zullen ontvangen. Vier hiervan zijn gevestigd aan de Universiteit Gent.

Lees verder...

Nieuw postgraduaat ‘Erfgoed en samenleving’ vanaf volgend academiejaar

De opleiding bereidt deelnemers voor om aan de slag te gaan met de vele uitdagingen waar de erfgoedsector in de superdiverse samenleving van vandaag voor staat.

Lees verder...

Dies Natalis 2024: Slotrede rector Rik Van de Walle

Lees of bekijk hier de slotrede van rector Rik Van de Walle, uitgesproken op de Dies Natalis-viering van 22 maart 2024.

Lees verder...

UGent & FTI brengen technologisch spektakel in het Wintercircus

In een zesdaags technologiefestival, van 16 tot 21 maart, viert Flanders Technology & Innovation (FTI) onze stad en regio als broeiplaats voor technologische creativiteit en innovatieve ideeën, mét uiteraard verschillende UGent’ers op het programma.

Lees verder...

Nieuwe unieke opleiding met taaltechnologie

Vanaf volgend academiejaar kan je binnen de bacheloropleiding Toegepaste taalkunde een traject taaltechnologie volgen. De opleiding combineert de studie van een vreemde taal met Nederlands én taaltechnologie. Het traject is uniek in Vlaanderen.

Lees verder...