Nieuwsberichten

ERC Starting Grants voor vijf UGent’ers

Vijf UGent-onderzoekers ontvangen een ERC Starting Grant. Met deze beurs kunnen zij hun onderzoeksgroep uitbouwen en grensverleggend onderzoek doen.

Lees verder...

Studenten Oshin Ghiotto en Jarne Ghijsels op audiëntie bij koning Filip

Oshin en Jarne mogen op 19 september op audiëntie bij de Koning. Ze zijn de oprichters van de chattool Epione, een anonieme chatlijn voor en door studenten.

Lees verder...

Het verhaal van Vlaanderen: een terugblik

Tien weken lang nam de VRT ons mee op een reis doorheen de geschiedenis van onze contreien in de populaire documentairereeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Heel wat LW-collega’s verleenden hun expertise en waren te zien en te horen in de reeks.

Lees verder...

Faculteitsbibliotheek wordt opnieuw plantenhotel

Planten op kot en geen zin om ze deze zomer aan hun lot over te laten? Breng ze dan naar het plantenhotel in de Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte.

Lees verder...

Gezocht: dialectsprekers uit Nieuwenrode en Boutersem

Nu de traditionele dialecten steeds meer verloren gaan, is het belangrijk het dialecterfgoed goed te bewaren voor toekomstige generaties. De UGent is momenteel op zoek naar dialectsprekers uit Nieuwenrode en Boutersem.

Lees verder...

Deze UGent-teams doen dit jaar mee in de Campus Cup

Vanaf maandag 24 april gaat Otto-Jan Ham opnieuw op zoek naar het slimste studententeam in de Campus Cup. Het vijfde seizoen met 5 ploegen van de UGent. Maak kennis met de kandidaten van onze universiteit.

Lees verder...

UGent werkt mee aan internationaal project tegen terrorisme

De UGent zal de komende twee jaar deel uitmaken van Tech Against Terrorism Europe. ‘TATE’ is een project van de Europese Unie dat technologiebedrijven ondersteunt om het internet veiliger te maken inzake terrorisme en radicalisering.

Lees verder...

Internationaal erkende onderzoekers komen dankzij Odysseusprogramma naar UGent

UGent scoort uitstekend bij de toekenning van de Odysseus-mandaten. Kevin Coulembier, Peter Prinzie, Sara Mondini en Inge Verstraeten komen dankzij het Odysseusprogramma naar de UGent.

Lees verder...

Judith: een Karolingische prinses in Gent?

In 2006 vonden Gentse archeologen tijdens opgravingen onder het Sint-Pietersplein de resten van zeven vooraanstaande mensen terug. Historici poneerden voorzichtig dat één van hen wel eens de eerste gravin van Vlaanderen, Judith, zou kunnen zijn...

Lees verder...

UGent-alumnidag op zondag 26 maart

Mis je je studententijd of wil je oude studiegenoten terugzien? Kom naar de allereerste Alumnidag op zondag 26 maart voor een flinke dosis nostalgie!

Lees verder...