Think & Talk (Honoursprogramma alfafaculteiten)

Ben je op zoek naar een interessante uitdaging? Wil je graag werken aan je mondelinge vaardigheden door het voeren van debatten? Droom je van een academische carrière na je master en leer je graag alvast een brede waaier aan perspectieven en meningen kennen?

Doe dan mee met Think & Talk, het interfacultaire honoursprogramma van de faculteiten Letteren en Wijsbegeerte, Recht en Criminologie, Economie en Bedrijfskunde, Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, en Politieke en Sociale Wetenschappen. In boeiende debatten maak je kennis met invalshoeken uit andere disciplines dan de jouwe, en ontmoet je experten en studenten uit de vijf betrokken faculteiten.

UGent Honoursprogramma

 

Wat

Bovenop je reguliere masterprogramma volg je twaalf sessies tijdens het tweede semester: een workshop "Debatteren", een introductielezing, 8 debatten, een creatieve afsluiter en de proclamatie.

In de 8 kernsessies neem je actief deel aan een debat over een opgegeven thema, dat vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken wordt bekeken. Telkens wordt één stelling beargumenteerd door twee specialisten - elk uit één van de vijf betrokken faculteiten. Samen met hen en enkele medestudenten uit andere alfa-faculteiten word je uitgedaagd om duidelijk argumenten te formuleren, oefen je je in spreken in het openbaar, en verruim je je kennis over een waaier aan maatschappelijke onderwerpen.

Inhoud van de sessies 

Voor wie?

Dit honoursprogramma richt zich tot uitmuntende, gemotiveerde en communicatieve studenten uit de alfa-wetenschappen (faculteiten Letteren en Wijsbegeerte, Recht en Criminologie, Economie en Bedrijfskunde, Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, en Politieke en Sociale Wetenschappen).

Think & Talk staat open voor studenten die zonet geslaagd zijn voor hun derde bachelor (modeltraject), voor het eerste masterjaar van een tweejarige master, voor een schakelprogramma of voor een voorbereidingsprogramma voor de master. Als je nog vakken in tweede zittijd moet afleggen, maar je vermoedt dat je volgend jaar wel degelijk kan starten in de master, kan je je ook aanmelden.

Selectieprocedure

Waarom deelnemen?

  • Om je te oefenen in wetenschappelijk argumenteren en reflecteren
  • Om je communicatieskills aan te scherpen
  • Om buiten de grenzen van je eigen vakgebied te treden
  • Om te netwerken met experten en studenten uit andere disciplines

Eens je het programma met succes beëindigd hebt, ontvang je een speciaal getuigschrift. Dat kan net dat streepje voor betekenen bij beursaanvragen, sollicitaties of kandidaturen voor verdere studies in binnen- of buitenland.

Lees enkele getuigenissen 

Bekijk wat sfeerbeelden

Contact

Programmacoördinator: Ilse De Vos –

Think and talk visual