Starten in februari

Voor alle bacheloropleidingen aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte is het mogelijk om te starten in het tweede semester.

Ben je een late beslisser of heb je een verkeerde studiekeuze gemaakt? Denk je na de eerste examenresultaten dat een andere opleiding toch beter bij je past? Dan kan het een goed idee zijn om niet te wachten tot de start van een nieuw academiejaar, maar al een (andere) opleiding te beginnen in het tweede semester. Je ontdekt op die manier al vroeg(er) of de opleiding een goede keuze is en je kan je leerkrediet nog deels recupereren als je tijdig heroriënteert. 

Praktisch

Contacteer de trajectbegeleider van je toekomstige opleiding, die individueel met jou de mogelijkheden zal bekijken. We zoeken naar een oplossing op maat!

Inschrijven

  • Nog geen UGent-student? Meer info over inschrijven aan de UGent.
  • Al UGent-student? Via Oasis kan je zelf je inschrijving in orde maken. Volg in ieder geval goed de instructies van je trajectbegeleider op.

Inschrijven kan nog t.e.m. 28 februari. Vanaf 1 maart is inschrijven niet meer mogelijk. Hou er rekening mee dat het tweede semester start op 14 februari en dat je dus best alle administratie op dat moment achter de rug hebt.

Studiegeld

Als je pas in het tweede semester start en dus automatisch een kleiner curriculum opneemt, dan wordt je studiegeld aangepast volgens het aantal studiepunten dat je opneemt. Als je binnen de Associatie Universiteit Gent (UGent, HoGent, Artevelde en Howest) heroriënteert, moet je het forfaitaire bedrag niet nog een keer betalen. Zorg dan wel voor een heroriënteringsattest van de instelling waar je je studie stopzet.