Welke jobmogelijkheden na de opleiding Toegepaste Taalkunde?

Een carrière in de media, werken in het onderwijs, voor de overheid of in de bedrijfswereld; het kan allemaal!

Na je bachelor Toegepaste Taalkunde, behaal je normaal ook een master in het Vertalen, Tolken of Meertalige Communicatie of voltooi je de Educatieve Master Talen. Met deze diploma's kan je heel wat kanten op.

Je kan kiezen voor functies als redacteur, communicatiespecialist, copywriter, persverantwoordelijke, ondertitelaar, social media manager, radiomaker, of zelfs voor je eigen vertaalbureau.  We maakten een overzicht van waar onze alumni zoal terecht komen op de arbeidsmarkt en verzamelden verschillende getuigenissen

Een ticket tot een festival, noem ik het. Wij hebben een waaier, wij kunnen naar alle podia gaan en alle jobs doen die we willen.  — Laurens Vaeyens, Talent Acquisition Partner Colruyt Group. Afgestudeerd in de Master Meertalige Communicatie (2017)

97% van onze alumni vonden binnen het jaar na afstuderen een job, zo bijkt uit de cijfers van de VDAB. Bovendien noteren ze in onze eigen enquêtes ook telkens veel professioneel geluk. Ze zouden dezelfde studiekeuze opnieuw maken en stimuleren jonge mensen om hun hart voor taal te volgen.